Народний депутат Євгеній Карташов, який балотується у якості самовисуванця, був помічений у підкупі виборців на своєму окрузі.

Як повідомлять спостерігачі ОПОРИ, в Орджонікідзівському районі м. Запоріжжя (76 виборчий округ) проводяться ремонтні роботи доріг. При цьому ремонт проводять не комунальні структури, - на машині, яка бере учать у ремонті, написано, що ця ініціатива проходиться в рамках соціального проекту – «Мы – это город».

Як відомо, у Запоріжжі цей проект запровадив комбінат Запоріжсталь, який активно підтримує кандидата в народні депутати Євгена Карташова.

Zapor remint

Zapor remont

Це можна розцінити, як непрямий підкуп виборців. Адже згідно ч.13 ст.74 ЗУ "Про вибори народних депутатів України" - забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям … послуг, робіт, … інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Нагадаємо, що у 2012-му році Євген Карташов балотувався від Партії регіонів та переміг у 76 окрузі. Тоді він набрав 31 % голосів і випередив представника партії «Батьківщина» - Армена Варданяна та представника від партії «УДАР» - Василя Варецького. Євген Карташов відомий в Запоріжжі тим, що двічі був обраний мером міста – у 2003-му та 2005-му роках.

 

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
0505006577
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.