В ОВО № 99 (м. Кіровоград) 14 жовтня було розбито кілька сітілайтів та закидано фарбою білборди з агітаційною продукцією кандидата у народні депутати Лариси  Онул (самовисування). На прес-конференції у Кіровограді політик заявила, що має відеодокази злочину, а також про те, що одночасно з пошкодженням рекламних щитів  у Дендропарку, який  вона очолює, було вбито птахів. І це кандидат теж пов’язує з діями конкурентів.

Пошкодження агітаційної продукції цього кандидата у Кіровограді відбувалося і раніше. Проте цього разу Лариса Онул продемонструвала журналістам відео, на якому двоє молодиків вщент розбивають сітілайт. Одночано, стверджує кандидат, було закидано фарбою десяток білбордів. В цей же час у живому куточку Дендропарка було вбито три фазани.

Kirov 99 poshko djennya 1

Кандидат повідомила, що з приводу усіх випадків пошкодження продукції та вбивства птахів подала заяву до правоохоронних органів. Туди ж передала і відеодокази злочинів. 

У всіх протиправних діях Лариса Онул звинувачує кандидатів-конкурентів. Зокрема, натякає на людей одного з них: «Костянтину Яринічу треба полікувати свій штаб». Костянтин Яриніч - депутат обласної ради, кандидат від Блоку Петра Порошенка по 99 ОВО.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що такі факти псування агітаційної продукції можна розцінювати як порушення виборчого права, зокрема перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу. У ст. 157 пункті 2 Кримінального кодексу України зазначено: «Ті самі діяння(перешкоджання вільному  здійсненню  громадянином  свого виборчого   права), поєднані із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, або іншим способом, – караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років

прес-секретар кампанії спостереження Громадянської Мережі ОПОРА в Кіровоградській області
За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.