Запорізькі спостерігачі ОПОРИ зафіксували факт роздачі газет з чорним піаром в адресу кандидата у народні депутати від партії «Блок Петра Прошенка» - Ігоря Артюшенка.

Як повідомлять наші спостерігачі в середу зранку були помічені дівчата, які роздавали газету «Запорожские маски» Театр кандидатов. Цій газеті зокрема мова йшла про те, що він зловживає алкоголем, що він сидів у СІЗО. Ігор Артюшенко дійсно під час Майдану сидів у СІЗО, так як він був одним із організаторів Запорізького Євромайдану. Предстатвники Самооборони Майдану затримали людей, які роздавали агітаційні газети та передали їх правоохоронним органам.

15 10 Art 15 10 Art2

У штабі партії «Блоку Петра Порошенка» ОПОРІ коментують цю ситуацію таким чином: «За останній час в адресу наших кандидатів у народні депутати стало виходити багато газет з використанням дорогого піару. А це зокрема проти Миколи Фролова (76 округ, Ордзонікідзівський та Хортицький райони), Петра Сабашука (74 округ (частина Жовтневого Космічний та Південний райони) Ігоря Артюшенка 75 округ (Ленінський та Заводський райони). Ми розцінюємо даний чорний піар, як спробу кандидатів від групи Рената Ахметова очорнити наших предтавників». Також в штабі зазначили, що вони дізналися на кого офіційно зареєстрована газета, як виявилось на одну із Донецьких фабрик. 

Нагадаємо, що Ігор Артюшенко є лідером Запорізького Євромайдану. Кандидатом у народні депутати Ігор зареєструвався 27 вересня від Партії «Блок Петра Порошенка».

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.