ОПОРА зафіксували стенд, в якому поряд з інформацією про ремонтні роботи фігурує ім'я та прізвище самовисуванця по 168 округу Валерія Писаренка.

news 8 10 Kharkivska obl Info stend z reklamou kandidata 1494x990

6 жовтня на подвір'ї по вул. Данилевського, 24 спостерігачі ОПОРИ виявили інформаційний стенд, в тексті якого міський голова Харкова Геннадій Кернес та народний депутат України Валерій Писаренко вибачаються за тимчасові незручності, пов'язані з ремонтом прибудинкової території. Розташований стенд безпосередньо поряд з місцем вкладання нових тротуарних доріжок.

На прохання спостерігача ОПОРИ роз'яснити деталі про роботи та стенд, один із робітників, котрий виявив бажання не представлятися, зазначив, що всі коментарі можна отримати у керівника дорожньо-експлуатаційного філіалу державного підприємства «Доррембуд». Ім'я начальника філіалу спостерігачам отримати не вдалося, їм була озвучена лише адреса.

Прибувши на місце, спостерігачі не змогли поспілкуватися з керівництвом «Доррембуду» - ні начальника, ні його заступника на робочому місці не було.

Нагадаємо, Валерій Писаренко є зареєстрованим кандидатом-самовисуванцем у 168 виборчому окрузі. Згідно з частиною 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» йому заборонено проводити передвиборну агітацію шляхом  наданням виборцям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація, яка супроводжується згадуванням імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

 

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.