4 жовтня кандидат від «Радикалької партії Олега Ляшка» по 217 округу (Оболонський район) Микола Бойчук організувавфутбольний турнір, де проводив агітацію та роздавав призи.

На міжшкільному стадіоні «Зірка Оболоні» кандидат у депутати від Радикальної партії по 217 округу Микола Бойчук провів футбольний турнір, приурочений до Дня вчителя. На афіші події було зазначено, що футбольний захід відбудеться за підтримки кандидата у народні депутати Бойчука М. А. Брали участь у турнірі вихованці дитячих спортивних шкіл «Зміна», «Єдність» та «Олімп».

На стадіоні було багато агітаційних матеріалів кандидата: палатка, де роздавали газети, банери, прапори, кепки з написом «Бойчук». На закриті турніру був присутній і сам пан Бойчук, представився як перший віце-президент Федерації футболу України  м. Києва. Роздавав кубки, медалі, кепки, що можна розцінювати як непрямий підкуп. Нагадаємо, «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей» ( ст. 74, ч. 14 Закону «Про вибори народних депутатів України»).

Деякі діти були одягнені у кепки із написом «Бойчук», що також є порушенням виборчого законодавства, оскільки агітувати мають право лише повнолітні громадяни (ст. 2, ч. 7 цього ж закону).

У коментарі ОПОРІ Микола Бойчук зазначив, що профінансував захід з виборчого фонду, все проплатив через ЦВК, витратив 4500 грн на подарунки, проте кожен подарунок коштував менше, ніж 35 грн. – все по закону. Такі футбольні турніри, за словами М. Бойчука, він проводить кожен рік. Захід відбувся під егідою Федерації футболу України.

news 07 10 2014 Kiev Boichuk foto9 news 07 10 2014 Kiev Boichuk foto7

news 07 10 2014 Kiev Boichuk foto news 07 10 2014 Kiev Boichuk foto5

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora