Під час зустрічей з жителями сіл округу № 159 (центр – місто Глухів) кандидата по цьому округу і народного депутата України Андрія Деркача супроводжують чиновники.

Зокрема, у зустрічі з мешканцями села Полошки Глухівського району взяли участь голова Глухівської районної державної адміністрації Олексій Ткаченко, Полошківський сільський голова Світлана Семерняк. Зустріч відбувалася з 12:00 до 14:00 в сільському Будинку культури. Цим самим було порушено ч.1 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Законом забороняється участь у передвиборній агітації органам виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема у робочий час їх посадовим і службовим особам.

Як повідомили ОПОРІ присутні, у своєму виступі кандидат критикував уряд, фамільярно відгукувався про Прем'єр-Міністра, називаючи його «Сєня», критикував міського голову Києва Віталія Кличка.

Після цього заходу Андрій Деркач зустрівся з працівниками районних управлінь та відділів Глухівської РДА, зокрема були присутні представники районних відділів освіти, культури, праці та соціального захисту тощо. Зустріч відбувалася в читальному залі районної бібліотеки в робочий час орієнтовно з 14:30 до 15:15. Нардепа супроводжували голова Глухівської РДА Олексій Ткаченко та голова районної ради Володимир Цюкало.

Протягом вересня Андрій Деркач відвідував села Кролевецького, Путивльського та С-Будського районів і завжди у супроводі місцевих чиновників.

Андрій Деркач є безпартійним самовисуванцем по округу № 159, народним депутатом, який був обраний по цьому ж округу у 2012 році (тоді він йшов від Партії регіонів і був членом цієї партії). Наразі він позафракційний, але з 12 грудня 2012 року по 21 лютого 2014 року входив до фракції Партії регіонів.

 

За коментарями звертайтеся:
Олександр Хоруженко,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області
+380509120278
https://www.facebook.com/oleksandr.khoruzhenko
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora