17 вересня відбулося чергове засідання окружної виборчої комісії №186 (центр – м. Цюрупинськ Херсонської області), на якому приймали присягу нові члени комісії та з’ясовували де решта.

Заміни у виборчих комісіях – це звична ситуація, проте ці процедури відбирають час та вносять складнощі у роботу органів, що мають проводити вибори. Так, у окружній комісії, яку очолює Наталія Возаловська (УНП «Собор») лише на третьому засіданні прийняли присягу члени комісії від партій «Нова політика» - Анжеліна Бушко та від ВО «Свобода» - Ігор Білоус.

Kherson186 18 09

Пройшла заміна і заступника голови комісії – у повноваження вступила Тетяна Дука (партія «Україна Майбутнього»), яка має значний досвід у роботі виборчих комісій, замість Жанни Каплунової-Козел.

Голова ОВК також повідомила, що у них відбулась заміна члена комісії від Партії Зелених України – на сайті ЦВК з’явилось повідомлення щодо призначення Марини Забродіної. Проте, новопризначена у телефонній розмові повідомила, що проживає у Києві, що призначення її членом комісії в Херсонську область для неї несподіванка, і їхати в Цюрупинськ з метою участі у підготовці та проведення виборів вона не планує.

Також у комісії чекають заміну члена комісії від партії «Наша Україна».

Всього у засіданні взяли участь 13 з 18 членів комісії.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.