Центральна виборча комісія оголосила попередження про порушення термінів подання проміжних фінансових звітів 22 кандидатам у народні депутати, які балотуються на проміжних виборах на окрузі 179 Харківської області.

Попередження винесли кандидатам Світлані Агеєвій, Валерію Бебику, Олегу Голтвянському, Віталію Горбі, Вячеславу Гурецю, Валентину Захарову, Віктору Ільєнку, Камілю Кирпичеву, Анні Князевій, Олені Кононенко, Сергію Кошулько, Ярославу Куручу, Тетяні Лазуренко, Ігорю Леоненку, Кирилу Оксеню, Олені Палієвій, Олексію Пристаю, Яні Світличній, Ларисі Сергієнко, Олені Скоморощенко, Галині Харгаліс, Денису Шейбуту.

Як зазначили в ЦВК, згідно з інформацією, отриманою від окружної комісії 179 округу, 22 кандидати не подали фінансові звіти у передбачені законом терміни.

Згідно з частиною 6 статті 49 Закону України «Про вибори народних депутатів» розпорядник коштів поточного рахунку виборчого фонду кандидата у депутати в одномандатному окрузі зобов’язаний не пізніш як за вісім днів до дня голосування подати до партії, яка висунула відповідного кандидата у депутати (крім випадку, якщо кандидата висунуто шляхом самовисування), та до окружної виборчої комісії проміжний фінансовий звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду (на паперових носіях та в електронному вигляді) за період з дня відкриття поточного рахунку виборчого фонду до десятого дня до дня голосування.

Пункт 7 частини 2 статті 61 Закону передбачає, що у разі порушення кандидатом терміну подання фінансового звіту про надходження та використання коштів виборчого фонду йому оголошується попередження.

Нагадаємо, проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 179 відбудуться 15 березня 2020 року, у зв’язку з призначенням головою Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера, який представляв 179 ВО У Верховній Раді (фракція «Слуга народу»). Громадянська мережа ОПОРА здійснює спостереження за перебігом виборчого процесу.

Згідно з «Прикінцевими та перехідними положеннями» Виборчого кодексу України, проміжні вибори у 179 ВО відбудуться за Законом «Про вибори народних депутатів» України 2012 року.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]