Центральна виборча комісія оголосила попередження про порушення термінів відкриття рахунків виборчих фондів 16 кандидатам у народні депутати, які балотуються на проміжних виборах на окрузі 179 Харківської області.

Попередження винесли кандидатам Світлані Агеєвій, Ірині Бондар, Олегу Голтвянському, Віталію Горбі, Валентину Захарову, Анні Князевій, Ігорю Леоненку, Ігорю Найді, Дмитру Огурцову, Кирилу Оксеню, Олексію Пристаю, Яні Світличній, Ларисі Сергієнко, Олені Скоморощенко, Галині Харгаліс, Денису Шейбуту.

Як зазначили у ЦВК, згідно з повідомленням від банків 16 кандидатів рахунки у банках не відкрили у передбачені законом терміни.

Відповідно до частини 6 статті 48 Закону «Про вибори народних депутатів», установа банку не пізніше наступного робочого дня після дня відкриття відповідного поточного рахунку виборчого фонду кандидата письмово повідомляє Центральну виборчу комісію.

Пунктом 6 частини 2 статті 61 Закону передбачено, що у разі порушення кандидатом терміну відкриття рахунку виборчого фонду йому оголошується попередження.

Нагадаємо, що раніше спостерігач ОПОРИ виявив агітаційні листівки на користь кандидата в народні депутати Кирила Оксеня без зазначення вихідних даних. Тоді кандидат заявив, що це не його листівки, а конкуренти підкупили його агітаторів. Відповідно до частини 6 статті 68 Закону «Про вибори народних депутатів» передвиборна агітація кандидата здійснюється за рахунок коштів виборчого фонду.