На сайті Центральної виборчої комісії станом на ранок 25 липня з 6 округів Житомирської області останньою з'явилася інформація про опрацювання 100% електронних протоколів від окружної виборчої комісії №66 (м. Малин). Документацію від дільничних комісій ОВК завершила приймати вночі 25 липня. Деякі дільниці 4 рази відправляли на уточнення, в 5 відбувся перерахунок. Також місцеві активісти зазначали, що один з членів ОВК знаходиться у стані алкогольного сп'яніння. 

Спостерігач ОПОРИ Павло Іваненко повідомив: «Комісія вчора, 24 липня, продовжувала прийом уточнених протоколів від ДВК. Була дільниця, яку четвертий раз відправляли на уточнення. Також проводився перерахунок бюлетенів від 5 дільниць. В одному випадку в протоколі було зазначено, що за партію «Факел»  8 голосів, а на пакеті вказано, що 3 і в пакеті знаходилось  3 бюлетеня.  Але ж відповідно до законодавства все перераховували. Ще в одному випадку під час перерахунку з’ясувалось, що 10 голосів за партію «Українська стратегія Гройсмана» приписали партії «Слуга народу».

Голова ОВК №66 Антоніна Станкевич у коментарі ОПОРІ 25 липня розповіла, що комісія працювала до 3 ночі й завершила перерахунок. «Протоколу ще кінцевого немає. Ми ще проточковуємо. Прийом уточнених і перерахунок вже завершено. На сайті ЦВК вже 100% опрацьованих протоколів», – зазначила голова ОВК.

Також спостерігач ОПОРИ розповів, що ввечері 23 липня під час засідання місцеві активісти повідомляли, що один з членів комісії Володимир Бабенко знаходиться в стані алкогольного сп'яніння та заважає роботі комісії. На місце викликали поліцейських, які чергували біля ОВК. Член комісій поїхав до лікарні і згодом повернувся з довідкою, що в нього гіпертонічний криз.

У коментарі ОПОРІ Володимир Бабенко розповів: «Я через півтори години з'явився після крапельниці, з лікарні, де мені було поставлено гіпертонічний криз. Можливо, комусь щось здалося. Я не думаю, що хтось дійсно вважав, що я маю стан алкогольного сп'яніння. Мені було погано, чотири доби без сну, на перерахунках, на підрахунках, на прийомі бюлетенів –  це було трошки важко. Я виконав свій обов'язок. Є довідка, в цій довідці стосовно мене було чітко прописано, що я маю гіпертонічний криз, але не маю стану алкогольного сп'яніння».

У поліції інформацію про інцидент не підтвердили. «Звернень до поліції з приводу того, що член комісії перебував у стані алкогольного сп'яніння не було», –  зазначила речниця Головного управління Національної поліції у Житомирській області Алла Ващенко

Як повідомляла ОПОРА, в ОВК №66  проводитимуть перерахунок бюлетенів від 5 дільниць, ще 4 не привезли уточнені протоколи, а в ОВК №67 у серверній переплутали результати з 12 протоколів.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.