У день виборів у Рівненській області спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА фіксують друковані агітаційні матеріали кандидатів у народні депутати по 152, 153 та 154 виборчих округах. Зокрема, виявлена агітація Олександра Курсика, Євгена Козакова, Володимира Цвіля, Віталія Ундіра, Віктора Щербачука, Олександра Аліксійчука, Олександра Дехтярчука та Владислава Сухляка.

У Рівному розміщена друкована агітація кандидатів у народні депутати по 152 (м. Рівне) та 153 (м. Острог, частина м. Рівного, Гощанський, Корецький, Острозький, Рівненський райони) виборчим округам. Зокрема:

  • кандидата у народні депутати по 152 виборчому округу Олександра Курсика;
  • кандидатів у народні депутати по 153 виборчому округу Євгена Козакова, Володимира Цвіля, Віталія Ундіра, Віктора Щербачука

У місті Дубно, Дубенському та Млинівському районах зафіксована агітація кандидатів у 154 виборчому окрузі  (м. Дубно, Демидівський, Дубенський, Здолбунівський, Млинівський, Радивилівський райони):

  • Олександра Аліксійчука;
  • Олександра Дехтярчука;
  • Владислава Сухляка.

Відповідно до ч. 2-3 ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. Передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей же час забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.