Близько 12:10 група розмінування Державної служби з надзвичайних ситуацій  за 150 метрів від контрольного пункту в'їзду-виїзду Майорське неподалік від узбіччя дороги виявила нерозірвану 120-мм артилерійську міну. Про це у коментарі ОПОРІ на Донеччині повідомив телефоном прес-офіцер Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України Олег Личковський.

«Для гарантування безпеки як по відношенню до цивільних громадян, які перетинають лінію розмежування, так і особового складу ДПСУ, що забезпечує функціонування за погодженням із Командувачем об'єднаних сил, пропуск через лінію розмежування тимчасово припинено», - зауважив прес-офіцер.

За інформацією Олега Личковського, цивільні особи та персонал контрольних служб відвели в безпечне місце.

«Наразі групою розмінування ДСНС проводяться заходи з вилучення вибухонебезпечного предмета. Про відновлення пропускних операцій у КПВВ «Майорське» буде повідомлено додатково. Решта контрольних пунктів в’їзду-виїзду в районі операції Об’єднаних сил функціонують у штатному режимі», - підкреслив прес-офіцер Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України Олег Личковський.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Громадське спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.