Станом на 12 годину 21 липня виборчі дільниці для голосування відвідали 174 820 виборців, що становить 20% явки виборців від загальної кількості зареєстрованих. Такі дані спостерігачі ОПОРИ отримали від окружних виборчих комісій.

Так, за даними ОВК, на окрузі № 127 вже проголосували 30 907 виборців, на окрузі № 128 – 35 913 виборців, на окрузі № 129 участь у голосуванні взяли участь 30 372 виборці, на окрузі № 130 – 19 998 виборців, на окрузі № 131 свої голоси віддали 34 878 виборців, а на окрузі № 132 – 22 752.

Спостерігачі ОПОРИ продовжують фіксувати порушення. Наприклад, на 129-ому окрузі, по вул. 68-ми десантників та на проспекті Центральний, спостерігачі ОПОРИ помітили на деревах та опорах освітлення листівки з агітацією проти кандидата. Ззовні вони нагадують виборчий бюлетень, на якому розміщений логотип партії «Слуга народу», проте прізвище та ім’я Ігоря Копитіна, кандидата від цієї партії, закреслено червоним кольором, а навпроти – напис «Обман!».

Також на сторінці кандидата від «Слуги народу» Ігоря Негулевського в соціальній мережі Facebook 21 липня був розміщений допис, що може мати ознаки агітаційного характеру. На фото зображений кандидат, який тримає в руці документ із логотипом партії «Слуга народу». «Підписуючись під цим меморандумом, я зобов’язуюсь бути гідним представником політичної сили «Слуга народу», відстоювати інтереси Миколаївщини, добросовісно виконувати обов’язки народного депутата України і виконувати обіцянки, які були дані виборцям», – підписав фотографію кандидат.

За коментарями звертайтеся:

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.