У Рівному на виборчій дільниці №560981 комісія виявила невідповідність між номерами виборчих скриньок (стаціонарних та переносних) та номерами вкинутих до них контрольних листів. За цим фактом виборча комісія склала відповідний Акт.

Дільнична виборча комісія №560981 після опломбування шести стаціонарних та двох переносних  виборчих скриньок виявили невідповідність між номером скриньок та вкинутих до них контрольних листів. Зокрема,:

  • до 1 (першої) стаціонарної скриньки було вкинуто 6 (шостий) контрольний лист;
  • до 2 стаціонарної – 8 контрольний лист;
  • до 3 стаціонарної – 2 контрольний лист;
  • до 4 стаціонарної – 1 контрольний лист;
  • до 5 стаціонарної – 7 контрольний лист;
  • до 6 стаціонарної – 3 контрольний лист;
  • до 7 переносної – вкинуто 4 контрольний лист, а о 10:00 год вкинуто 7 контрольний лист;
  • 8 переносної – вкинуто 5 контрольний лист, а о 10:00 год вкинуто 8 контрольний лист.

Відповідно до ч. 4 ст. 84 Закону України «Про вибори народних депутатів України» голова дільничної виборчої комісії надає для огляду членам дільничної виборчої комісії, присутнім кандидатам у депутати, їх довіреним особам, уповноваженим особам партій, офіційним спостерігачам, представникам засобів масової інформації почергово всі наявні на виборчій дільниці виборчі скриньки, оголошуючи номер кожної скриньки. Після огляду кожної виборчої скриньки вона пломбується або, у разі неможливості, опечатується печаткою дільничної виборчої комісії, після чого до неї опускається контрольний лист, у якому зазначаються номер одномандатного округу або позначення, що він є закордонним, номер виборчої дільниці, номер виборчої скриньки, час вкидання контрольного листа до виборчої скриньки, підписи присутніх членів дільничної виборчої комісії та, за бажанням, кандидатів у депутати, їх довірених осіб, уповноважених осіб партій, офіційних спостерігачів. Підписи скріплюються печаткою виборчої комісії. Після вкидання контрольного листа до виборчої скриньки голова виборчої комісії надає для огляду наступну виборчу скриньку і проводить з нею ту саму процедуру. Після пломбування або опечатування останньої виборчої скриньки і вкидання до неї контрольного листа та встановлення стаціонарних (великих) виборчих скриньок на відведені для них місця приміщення для голосування вважається готовим до проведення голосування. Переносні (малі) виборчі скриньки розміщуються у приміщенні для голосування отворами для виборчих бюлетенів униз у полі зору членів виборчої комісії та інших осіб, присутніх у приміщенні для голосування під час голосування відповідно до вимог цього Закону.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.