В 37 виборчому окрузі, що територіально розміщений вздовж Кривого Рогу, спостерігачі ОПОРИ виявили на інформаційних плакатах, які надрукувала окружна комісія, неправдиву інформацію стосовно кандидата. Інформацію передано в поліцію

Спостерігачка ОПОРИ в день голосування, 21 липня виявила на території дільничних виборчих комісій 37 виборчого округу, інформаційні плакати з біографічними відомостями стосовно кандидатів, які відрізняються від тих, що розміщені на сайті ЦВК.

Так, на інформаційних плакатах кандидатів з прізвищем Фартушний зазначено, що вони є представниками партії «Слуга народу». Спостерігачі ОПОРИ повідомляють, що на сайті ЦВК зазначено, що Микола Фартушний є самовисуванцем.

Представниця ОПОРИ провідомила правоохоронні органи про факт виявленого порушення.

Членкиня ОВК №37 Марина Акімова повідомила спостерігачці ОПОРИ, що макети плакатів готувала ОВК. Про те, що кандидат Микола Фартушний – самовисуванець комісії відомо. Наразі, члени ОВК перевіряють макети плакатів, які надавались друкарні.

Тим часом, на деяких ДВК вже почали виправляти помилку.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)