На Миколаївщині окружні виборчі комісії № 127 та № 130 своїми постановами прийняли рішення про виплату одноразової грошової винагороди членам ДВК за протоколи про підрахунок голосів без уточнень, а також про встановлення оплати праці членам ОВК і залученим працівникам за роботу понаднормово,  в неробочі дні та вихідні у подвійному розмірі. Відповідно до законодавства, такий розподіл може здійснюватись виключно за наявності загальної економії фонду оплати праці.

Так, 5 липня ОВК № 127 затвердила Постанову про виплату одноразової грошової допомоги членам дільничних виборчих комісій. У документі сказано, що нарахування і виплата одноразової грошової винагороди членам ДВК після прийняття двох протоколів про підрахунок голосів здійснюється в розмірі 100%. А  нарахування і виплата одноразової грошової винагороди членам ДВК після прийняття двох протоколів про підрахунок голосів (після виправлення зауважень або уточнень) здійснюється у розмірі 75 % (одного протоколу) або 50% (два протоколи). Разом із тим нарахування і виплата одноразової грошової винагороди членам ДВК після складання протоколів про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці не здійснюється.

«Постанова кожної дільничної виборчої комісії про розподіл винагороди кожному члену ДВК, визначена на засіданні цієї комісії за поданням її голови,  пропорційно внеску кожного члена комісії у її діяльність визначена у відсотках, затверджується рішенням окружної виборчої комісії», – йдеться у документі.

18 червня окружна виборча комісія № 130 прийняла Поставу про встановлення оплати праці за роботу понаднормово, в неробочі та вихідні дні в подвійному розмірі годинної ставки в межах бюджетних асигнувань.  У документі сказано, що ОВК, розглянула клопотання головного бухгалтера та, керуючись частиною 1 статті 12 Закону України «Про оплату праці» та статтями 62, 106 Кодексу законів про працю України, постановила затвердити оплату праці членам ОВК та залученим працівникам за роботу понаднормово, в неробочі та вихідні дні.

Згідно з частиною 1 розділу 2 Постанови ЦВК «Про порядок нарахування та виплати одноразової грошової винагороди членам окружних і дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України», одноразова грошова винагорода членам виборчих комісій нараховується та виплачується виключно за наявності загальної економії фонду оплати праці, передбаченого кошторисом видатків відповідної окружної виборчої комісії, згідно з прийнятим виборчою комісією рішенням тим членам комісії, які брали активну участь у її роботі, незалежно від того, на платній чи на не платній основі вони працюють у відповідній комісії.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)