15 липня невідомі особи прийшли до дільниці і задавали питання, представившись членами Громадянської мережі ОПОРА. Про це розповіла член дільничної виборчої комісії №260454  у Стопчатові Косівського району. Про цей випадок ОПОРА повідомила поліцію.

«Близько 17:35 приходило двоє невідомих людей, представились Громадянською мережею ОПОРОЮ і цікавились чи є поблизу дільниці агітаційні матеріали. Я відповіла, що немає, вони побачили, що справді агітаційних матеріалів немає і поїхали», - розповіла Ольга Романюк, член ДВК №260454. Вона додала, що  всередину виборчої дільниці  ці люди не заходили та посвідчення не показували. 

«Спостерігачі ОПОРИ 15 липня не приїжджали у Стопчатів і не приходили на дільницю, - сказав координатор спостереження ОПОРИ за виборами на Івано-Франківщині. – Крім того, усі довготермінові спостерігачі ОПОРИ офіційно зареєстровані окружними виборчими комісіями області та мають відповідні посвідчення. Наголошуємо, що усі довготермінові спостерігачі при відвідинах окружних чи дільничних виборчих комісій демонструють свої посвідчення офіційних  спостерігачів від громадської організації». 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)