На офіційному сайті адміністрації Корабельного району міста Миколаєва з’явилася новина з афішою безкоштовного концерту української співачки Ірини Білик, який організований за підтримки кандидата в народні депутати по 128-му округу від «Опозиційної платформи – «За життя» Анатолія Дворника.  Цього ж дня афішу з сайту видалили.

Так, 15 липня, о12:16 сайт адміністрації Корабельного району розмістив афішу концерту співачки Ірини Білик, який відбудеться в Миколаєві.  Варто зазначити, що на афіші були вказані дата, час та місце проведення концерту, однак не зазначено, що він відбудеться за сприяння кандидата в народні депутати. 

За кілька годин новину з афішою видалили з сайту.  Проте на сторінці «Ваш выбор – Анатолий Дворник» в Facebook цього ж дня був розміщений допис про концерт, в якому сказано, що захід пройде за підтримки кандидата від «Опозиційної платформи – «За життя» Анатолія Дворника.

 «Якщо ви ще не придумали, чим себе зайняти у вівторок увечері, 16 липня, то ми вже подбали про ваше дозвілля! 19:00 на площі перед концерт-холом «Юність» спеціально для миколаївців співатиме незрівнянна Ірина Білик! Також для миколаївців зіграє неповторний Perfomance Big Band Володимира Алексєєва і заспіває найкраща кавер-група Radiostars. Концерт пройде за підтримки Анатолія Дворника. Вхід безкоштовний! Ми чекаємо всіх і кожного! Розділіть з нами цей неймовірно запальний і зворушливий концерт!» – йдеться у повідомленні.

Згідно з пунктом 3 частини 5 статті 3  Закону України «Про вибори народних депутатів України», «рівність прав і можливостей кандидатів у депутати, партій - суб'єктів виборчого процесу брати участь у виборчому процесі забезпечується рівним та неупередженим ставленням органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, їх службових та посадових осіб до кандидатів у депутати, партій - суб'єктів виборчого процесу». А відповідно до частини 3 статті 63 даного закону «виборчі комісії, засоби масової інформації та інформаційні агентства, органи державної влади, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування, їх посадові особи, об'єднання громадян та інші особи при поширенні інформації про вибори, яка не є передвиборною агітацією відповідно до статті 68 цього Закону, зобов'язані дотримуватися об'єктивності, неупередженості, збалансованості, достовірності, повноти і точності інформації».                                                                                                                                                                         

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)