12 липня в Сокирянах відбулись урочистості з нагоди дня міста, організовані Сокирянською ОТГ. В них взяв участь народний депутат України, кандидат у народні депутати від «Радикальної партії Олега Ляшка» (№16 у списку) Василь Амельченко

Під час заходу Василь Амельченко згадав про участь Максима Бурбака та політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» у розвитку інфраструктури та зазначив, що не уявляє Верховну Раду без Олега Ляшка.

«Шановні земляки, я вже п’ять років майже працюю куратором від команди Олега Ляшка на Буковині. Тому, напевно, маю повне право Вас назвати земляками і привітати сьогодні Вас із цим святом від імені нашого рідного Олега Ляшка… Уявіть собі, 353 роки сьогодні святкують Сокиряни, і я впевнений, що цьому літописі краю не буде, тому що Ви підхопили цю естафету, будуєте і житло і об’єкти центральної інфраструктури, і , до речі, Максим Юрійович (Бурбак – ред.) трошки поскромнічав. Але він, як народний депутат Ваш, мажоритарщик, багато приділяє на окрузі об’єктам соціальної інфраструктури, тому що держава, на жаль, про них забула. А таким чином допомагаючи громаді, ми разом, спільними зусиллями, як він (Максим Бурбак – ред.) сказав, і Радикальна партія в тому числі, зробили гімназії, тому, напевне, Василь Степанович (голова Сокирянської ОТГ – ред.) не випадково, я дякую Вам за запрошення, що Ви запросили нас на це свято, щоб, можливо, людям трошки нагадати, що все ж таки є команди і «Народного фронту», і радикальної партії, які не забувають Сокиряни, дбають про розвиток громади, і я впевнений – і в подальшому парламенті все у нас буде добре», – сказав Василь Амельченко.

Окрім того, Василь Амельченко повідомив, що він та Інга Маковецька балотуються до Верховної ради у списку радикальної партії.

«Ви уявляєте Верховну раду без Ляшка? Ні. Я теж не уявляю, тому я балотуюсь під номером чотирнадцятим, а Ваша землячка, вибачте, під четвертим – Інга Маковецька. Шановні друзі, я знаю, що не можна сьогодні агітувати на такому святі, та й не треба, тому що самі знаєте, ми прийшли святкувати… Сьогодні в мене є почесна місія – подяки від лідера передати теж тим підприємцям, тим громадянам, які сьогодні працюють разом з громадою і допомагають розвиватись Вашій вже об’єднаній громаді… І ваш багаторічний голова, Василь Степанович Равлик, теж від Ляшка отримує подяку. Я Вас прошу привітати його з цією значущою подією в його житті», – сказав Василь Амельченко.

Відповідно до частини 4 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями.

«Варто відокремлювати агітаційні заходи від офіційних заходів органів влади та органів місцевого самоврядування, проте часто кандидати використовують такі заходи задля власного піару, проте не завжди всі кандидати мають рівні можливості участі у таких заходах», – каже координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Чернівецькій області.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)