У Бердичеві Житомирської області, який є центром одномандатного виборчого округу №63 невідомі вночі 12 липня розмалювали офіс приймальні кандидата в народні депутати Віктора Вишньова та облили фарбою сітілайти. 

Про це повідомляє спостерігач ОПОРИ у ВО №63.

«Розмалювали банер із зображенням кандидата, який висить на будівлі, де знаходиться громадська приймальня Віктора Вишньова. Також неподалік від цього місця закидали фарбою сітілайти з агітацією кандидата. На місці події були представники поліції», – розповів спостерігач ОПОРИ Андрій Архіпов

На банері невідомі червоною фарбою написали «Їдь додому».

У коментарі ОПОРІ кандидати в народні депутати від ВО №63 Віктор Вишньов розповів: «Я зараз перебуваю в Києві, моя довірена особа зранку зверталася до поліції. Я так розумію це сталося пізно ввечері або вночі. Розмалювали банер на приймальні і декілька міні-бордів по місту. Зараз розбираємось».

У поліції інформацію про інцидент підтвердили. 

«Сьогодні вранці до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення від довіреної особи одного з кандидатів про нанесення написів та фарби на офіс кандидата в народні депутати. Подію зареєстрували, на місце виїжджала слідчо-оперативна група. триває перевірка та інші заходи», – розповіла керівник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко.

Центральна виборча комісія 14 червня зареєструвала Віктора Вишньова кандидатом в народні депутати. В інформації про кандидата на сайті ЦВК зазначено: «народився 23 квiтня 1988 року в місті Іллічівськ Одеської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, генеральний директор, ДП "СЕТАМ", безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, само висування».

Відповідно до ч. 3 ст. 3 Закону України «Про вибори народних депутатів України» усі кандидати у народні депутати України мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі.

Як повідомляла ОПОРА, Протягом червня на Житомирщині  представники ОПОРИ подали 29 заяв до поліції щодо потенційного порушення  виборчого законодавства.

 

 
 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)