Лідером серед суб’єктів виборчого процесу по висуванні членів та керівників ДВК є фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Найменшу кількість членів комісії делегувала політична партія «Радикальна партія Олега Ляшка» у 203 окрузі – 2 осіб. Кому ще дісталися місця у дільничих виборчих комісіях та які квоти керівних посад – читайте в аналізі Громадянської мережі ОПОРА

Виборчий округ №201

На 201 виборчому окрузі з центром у Чернівцях розташовано 108 виборчих дільниць, це найменша кількість на округах Чернівецької області. Сюди входить Першотравневий, Шевченківський і частина Садгірського району Чернівців. Серед виборчих дільниць 70 є великими, 23 – середніми, а 15 – малими.

5 липня 2019 року окружна виборча комісія утворила на цьому окрузі дільничі виборчі комісії, забезпечивши на всіх ДВК керівний склад – голів, заступників голів та секретарів. Всього на дільницях 201-го округу працюватимуть 760 членів комісій та 324 члени керівного складу.

Всього 12 суб’єктів виборчого процесу делегували своїх представників для того, аби вони працювали у дільничих виборчих комісіях. Серед них 4 фракції політичних партій, зареєстрованих в Апараті Верховної Ради України, 4 політичні партії та 4 кандидати, які балотуються до парламенту на цьогорічних виборах.

Найбільшу кількість членів до ДВК 201-го виборчого округу делегували: фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», фракція політичної партії «Європейська солідарність», фракція політичної партії «Народний фронт», політична партія «Опозиційна платформа – За життя» та кандидат в народні депутати Микола Федорук. Усі вони направили на дільничі виборчі комісії по 108 членів, всі вони отримали рівні квоти керівних посад – по 33 людини.

Трохи меншу кількість людей делегувала кандидатка від політичної партії «Слуга народу» Олена Лис, від якої в комісії працюватимуть 73 члени та 32 людей на керівних посадах. Партія, від якої на вибори йде Олена Лис, направила на ДВК 72 членів, та 32 людини заповнили квоти керівних посад.

Політична партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та кандидат в народні депутати Василь Зазуляк, представник політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» подали до ДВК 66 та 64 члени відповідно, заповнивши 27 та 25 керівних посад.

Найменшу кількість членів до ДВК на 201-му окрузі подала фракція політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка», фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» та кандидат в народні депутати Андрій Безбородько.

Виборчий округ №202

У 202-му виборчому окрузі з центром у Сторожинці розташовано 167 виборчих дільниць, це найбільша кількість серед округів Чернівецької області. З них 47 дільниць є великими, 80 – середніми, і 40 – малими. До 202 виборчого округу входять Вижницький, Кіцманський, Путильський та частина Сторожинецького району.

5 липня окружна виборча комісія 202-го округу утворила тут 167 дільничих виборчих комісій, забезпечивши на всіх ДВК керівний склад – голів, заступників голів та секретарів. Всього на дільницях 202-го округу працюватимуть 1478 членів комісій та 501 член керівного складу.

Всього 16 суб’єктів виборчого процесу делегували своїх представників для того, аби вони працювали у дільничих виборчих комісіях. Серед них 3 фракції політичних партій, зареєстрованих в Апараті Верховної Ради України, 7 політичних партій та 6 кандидатів, які балотуються до парламенту на цьогорічних виборах.

Найбільшу кількість членів дільничих виборчих комісій – по 125 – делегувала фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», фракція політичної партії «Європейська солідарність», політична партія «Опозиційна платформа – За життя» та кандидат в народні депутати Іван Рибак. Також вони отримали найбільші квоти керівних посад – по 42 члени у керівному складі ДВК.

Такими ж квотами, але меншою кількістю членів дільничих виборчих комісій представлена політична партія «Слуга народу» (166 членів), кандидат в народні депутати Максим Заремський (166), політична партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (165), кандидат в народні депутати Андрій Маковей (165).

Фракція політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» буде представлена у ДВК 89-ма членами та 31 керівником. Ростислав Поклітар делегував до ДВК 106 членів, ще 36 людей потрапили у квоти керівних посад. 85 члени представлятимуть у дільничих виборчих комісіях політичну партію «Опозиційний блок», також ця партія отримала 30 керівних посад. Олександр Фищук, кандидат від політичної партії «Сила і честь», делегував до ДВК 84 членів, а 29 людей займуть керівні посади у комісіях.

Найменшу кількість членів дільничих виборчих комісій надала політична партія «Європейська солідарність» (38), політична партія «Сила і честь» (35), кандидатка від політичної партії «Аграрна партія України» Ірина Антонюк (27) і фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» (20 членів).

Виборчий округ №203

У 203-му виборчому окрузі з центром у Новоселиці розташовано 133 виборчі дільниці, з них 57 дільниць є великими, 59 – середніми, і 17 – малими. До 203 виборчого округу входять Глибоцький, Герцаївський, Новоселицький та частина Садгірського району Чернівців.

5 липня окружна виборча комісія 203-го округу утворила тут 133 дільничі виборчі комісії, забезпечивши на всіх ДВК керівний склад – голів, заступників голів та секретарів. Всього на дільницях 203-го округу працюватимуть 1257 членів комісій та 399 член керівного складу.

Всього 17 суб’єктів виборчого процесу делегували своїх представників для того, аби вони працювали у дільничих виборчих комісіях. Серед них 3 фракції політичних партій, зареєстрованих в Апараті Верховної Ради України, 8 політичних партій та 6 кандидатів, які балотуються до парламенту на цьогорічних виборах.

Найбільше членів ДВК – це представники фракції політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», а саме 102 особи. Трохи менше, по 101 члену дільничої виборчої комісії, делегувала фракція політичної партії «Європейська солідарність», політична партія «Опозиційна платформа – За життя» та самовисуванець Іван Семенюк. Відповідно, саме ці суб’єкти виборчого процесу отримали у квотах керівних посад по 33 людини.

По 100 членів ДВК представлятимуть політичну партію «Слуга народу», Артура Мунтяна, висуванця від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», та від цієї ж партії загалом. Вони отримали такі ж квоти керівних посад, як і ті суб’єкти, які делегували найбільше членів дільничих виборчих комісій на окрузі №203.

Висуванець від політичної партії «Слуга народу» Георгій Мазурашу дав до ДВК 99 своїх представників, які стануть членами комісій, по 94 людини представлятимуть політичну партію «Європейська солідарність» та фракцію політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» як члени ДВК.

Михайло Жар, висуванець політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» подав до дільничих виборчих комісій 203-го округу свого 91-го представника, ще 29 людей отримали керівні посади. 82 представників у ДВК матиме самовисуванець Григорій Тіміш.

Найменша кількість людей до дільничих виборчих комісій потрапила від фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» (58 членів), Івана Попадюка, висуванеця від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» (12), політичної партії «Сила і честь» (10), політичної партії «Опозиційний блок» (10) та політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» (2).

Виборчий округ №204

У 204-му виборчому окрузі з центром у Хотині розташовано 156 виборчі дільниці, з них 37 дільниць є великими, 84 – середніми, і 35 – малими. До 204 виборчого округу входять Заставнівський, Кельменецький, Сокирянський, Хотинський райони та місто Новодністровськ.

4 липня окружна виборча комісія 204-го округу утворила тут 156 дільничих виборчих комісій, забезпечивши на всіх ДВК керівний склад – голів, заступників голів та секретарів. Всього на дільницях 204-го округу працюватимуть 1487 членів комісій та 468 членів керівного складу.

Всього 14 суб’єктів виборчого процесу делегували своїх представників для того, аби вони працювали у дільничих виборчих комісіях. Серед них 3 фракції політичних партій, зареєстрованих в Апараті Верховної Ради України, 6 політичних партій та 6 кандидатів, які балотуються до парламенту на цьогорічних виборах.

По 108 членів дільничих виборчих комісій делегували відразу 10 суб’єктів виборчого процесу: фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», фракція політичної партії «Народний фронт», політична партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», політична партія «Слуга народу», політична партія «Опозиційна платформа – За життя», висуванець від політичної партії «Слуга народу» Валерій Божик, самовисуванець Максим Бурбак, висуванець від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Микола Довгань, висуванець від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Василь Мельник та політична партія «Європейська солідарність».

Трохи менше членів – 105 – представлятимуть у ДВК фракцію політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка».

Найменшу кількість членів дільничих виборчих комісій делегував Руслан Панчишин, висуванець від політичної партії «Сила і честь» (80), Роман Музика, висуванець від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» (50), фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» (49), політична партія «Радикальна партія Олега Ляшка» (13) та політична партія «Сила і честь» (10).

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)