7 липня о 17:00 з нагоди Дня Новодністровська на міському стадіоні розпочались офіційні урочисті заходи, серед яких відзначення номінантів конкурсу популярності та здобутків «Тріумф-2019». На урочистості прийшов і народний депутат України, а також кандидат в депутати по окрузі №204 (Хотин) Максим Бурбак

Конкурс «Тріумф-2019» проводився уперше та був спрямований на активізацію та розвиток професійної компетентності працівників різних галузей життєдіяльності ОТГ, виявлення та підтримку високих результатів їх роботи.

У заході взяв участь міський голова Новодністровська Анатолій Болдашев. Звертаючись з вітальним словом, він зазначив, що народний депутат Максим Бурбак дуже допомагає у відновленні басейну в спортивному комплексі, будівництві інженерних мереж та футбольного поля з штучним покриттям, реалізації реформи децентралізації.

Раніше Громадянська мережа ОПОРА писала про відновлення басейну у Новодністровську відповідно до постанови Кабміну. У ній визначалися умови і порядок надання державної субвенції місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних 50 і 25-метрових басейнів у 2019 році.

13 травня Новодністровська міська рада прийняла рішення про затвердження проектної документації на реконструкцію існуючого спортивного 25 м басейну в КУ «Новодністровська ДЮСШ» та про співфінансування цього проекту і подала на розгляд Міністерства молоді та спорту пакет документів. Всього у розгляді брали участь 28 громад. Після розгляду заявок басейн Новодністровської ДЮСШ  включили до переліку об’єктів, на реалізацію яких буде надана субвенція з державного бюджету. Також передбачене фінансування зі сторони місцевої влади.

У вітальному слові Максим Бурбак, представлений як народний депутат, розповів про свою участь у виділенні земель для ОТГ та виділенні субвенцій з державного бюджету для Новодністровська: «Завдячуючи рішенню уряду, я особисто в тому році пообіцяв, що кожна громада об’єднана отримає землі сільгосппризначень за межами населеного пункту. Новодністровськ уже двічі отримав, і він отримав понад 75 гектарів такої потрібної землі, адже до мене кожного разу звертаються – Максим Юрійович, немає землі, немає як віддати нашим хлопцям, які служили в ООС. Не було навіть місця, землі для кладовища. Разом, спільними зусиллями ми це все вирішили. Нещодавно підтримали мою ініціативу, і на ремонт вашого басейну в ДЮСШ з державного бюджету було виділено 10 мільйонів гривень. Знаю, що є позитивне рішення від Укргідроенерго, і Ваша ДЮСШ отримає новітні басейни. Такого немає навіть в Чернівцях, можу вам сказати», – сказав Максим Бурбак.

21 червня Громадянська мережа ОПОРА писала про те, що Максим Бурбак «передає землі» буковинським ОТГ, які мали б бути у їх власності відповідно до реформи децентралізації.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі вказувала, що передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність ОТГ була врегульована Розпорядженням Кабміну від 31 січня 2018 р. № 60-р. Відтак, вказаний процес було запущено вже з 1 лютого 2018 року, а сам процес організовує Держгеокадастр, котрий займається питаннями формування меж таких ділянок і передачі їх для ОТГ. За таких умов, даний процес є компетенцією саме уряду, а не окремих народних депутатів.

 
 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)