6-7 липня у Чернівцях відбулося традиційне міське свято – Петрівський ярмарок. Під час святкування спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА відмітили активність кандидатів у депутати по виборчому окрузі №201

Як повідомляється на сайті Чернівецької міської ради, у програмі Петрівського ярмарку були заплановані виставки-продажі товарів народного споживання, презентації продукції місцевих та вітчизняних товаровиробників, будівельної галузі, меблів, сфери послуг, виробів майстрів народних ремесел, розважальні та культурно-мистецькі заходи.

Скориставшись цією можливістю, як мінімум двоє кандидатів у депутати були помічені під час спілкування з виборцями. Зокрема, Наталія Фрунзе, кандидатка в депутати від політичної партії «Європейська солідарність», разом з іншими людьми роздавала друковано агітаційну продукцію та спілкувалася з перехожими, ймовірно агітуючи за себе.

На своїй Facebook-сторінці Наталія Фрунзе також написала про відвідування Петрівського ярмарку.

Також на ярмарку були представники політичної партії «Слуга народу», а саме кандидатка в депутати по 201 виборчому окрузі Олена Лис. Вона та ще близько десятка молодих людей ходили по території ярмарку у футболках з символікою партії.

Близько обіду вулицею Головною проїхалося декілька автомобілів із прапорами політичної партії «Патріот», при цьому вони подавали звуки сигналу, привертаючи увагу перехожих.

6 липня на площі Святої Марії під час Петрівського ярмарку на той час кандидатка у депутати по 201 виборчому окрузі, а також чинна народна депутатка Оксана Продан продавала бануш, а вилучені кошти обіцяла передати дитячому будинку, що на вулиці Щербанюка.

7 липня Оксана Продан разом із братами Кличками зустрічалася на площі Святої Марії з охочими отримати автограф, зустріч називалася автограф-сесією. Під час виступу Віталій Кличко агітував за кандидатку. Позаду спікерів був розміщений банер з написами «Оксана Продан».

До речі, сьогодні, 9 липня, Оксана Продан заявила на своїй Facebook-сторінці про те, вона знімає свою кандидатуру з парламентських виборів 2019 року. Вона аргументувала це тим, що соціологічні дослідження демонструють перемогу іншого кандидата.

 
 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)