З 14 окружних виборчих комісій у Харківській області лише 11 змогли дотриматись календарного плану Центральної виборчої комісії й вчасно провести жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій звичайних і спеціальних виборчих дільниць.

Окружні виборчі комісії мали провести жеребкування й утворити ДВК до 5 липня включно. У більшості ОВК Харківщини з цим не виникло проблем — вони провели засідання, на яких утворили ДВК і включили до їх складу членів від різних кандидатів.

В окружній виборчій комісії №168 під час засідання виявилось, що самовисуванці Яніна Бондаржевська, Світлана Падєєва та Дмитро Приходкін подали максимальну кількість кандидатур до складу дільничних виборчих комісій, але серед них немає жодної особи, яка б проживала на території Харківської області. Через це при розподілі керівних посад окружна комісія №168 скоротила квоти керівного складу цим кандидатам та рівномірно розподілила їх між іншими суб'єктами подання.

«У нас реально три кандидати в депутати подали «мертві душі» — при контрольному обдзвоні люди не знають що їх подали. Ми вибірково обдзвонювали — люди взагалі не знають, що їх поставили членами комісій, тим більше, що дехто з них взагалі з інших міcт. Я розцінюю це як спробу зриву виборів і діяв за обставинами. Іншого виходу, щоб не зірвати вибори, я тут не бачив, тому що, якщо поставити цих людей в керуючий склад, керувати буде нікому, не будуть зібрані комісії і будуть зірвані вибори», — повідомив Володимир Гармаш, голова окружної виборчої комісії №168 від партії «Нова політика».

Комісія 174 виборчого округу спочатку планувала провести засідання 4 липня, але перенесла його на 5 липня через технічні проблеми у роботі системи «Вибори». 5 липня члени ОВК почали розподіляти керівні посади після другої половини дня і не встигли це зробити до кінця доби.

На 176 виборчому окрузі в комісії виникли проблеми через низьку кількість поданих кандидатур, через це комісія провела засідання лише ввечері 6 липня.

«Було мало політичних подань, у звя’зку з цим неукомплектувались комісії й нам довелось дуже багато людей добирати за поданням голови ОВК, які будуть працювати за добові гроші. Поки ми не добрали до мінімального складу, нас система «Вибори» не допускала до квоти і формування керівного составу. Ми це змогли зробити тільки в ніч з 5 на 6 липня. Зранку нам видали квоту, ми сформували керівний склад і лише о четвертій годині вечора змогли провести засідання. ЦВК в курсі, по Україні дуже багато таких ОВК», — прокоментувала Надія Чугаєвська, голова ОВК №176 від  Ліберальної партії України.

На 179 окрузі комісія також не встигла вчасно провести жеребкування й утворити ДВК. Це, за словами голови комісії Максима Перхуна, сталося через недостатню кількість поданих кандидатів і проблеми з програмним забезпеченням.

ОПОРА нагадує, що згідно з частиною 3 статті 107 Закону «Про вибори народних депутатів України» дільничні виборчі комісії утворюються не пізніш як за п’ятнадцять днів до дня голосування, а жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничної виборчої комісії звичайної чи спеціальної виборчої дільниці проводиться окружною виборчою комісією не пізніш як на другий день після закінчення строку внесення подань щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.

«Позачерговість виборів призводить до того, що в деяких округах ми маємо недостатню кількість людей, або надвисоку конкуренцію в дільничних виборчих комісіях. Як наслідок три комісії з 14 не змогли вчасно створити дільничні виборчі комісії. Окрім того, заради закриття квот у комісіях окремі кандидати подають фіктивних людей, через що ускладнюється робота ДВК, адже нікому працювати та адмініструвати вибори», — зазначив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.