3 липня у Харкові невідомі скоїли напади на кандидатів Дмитра Святаша і Павла Оніщенка, агітаторів «партії Шарія» і порізали намети представника «Опозиційної платформи- За життя».

3 липня на території 171 одномандатного виборчого округу спостерігачі ОПОРИ виявили розрізаний агітаційний намет кандидата від «Опозиційної платформи- За життя» Андрія Лесика.

«Це вже не перший напад, загалом близько 5-7 штук точно розбили, до цього ще побили дівчину, позривали з неї символіку, вдарили в живіт. В палатках роздовбали все, що тільки можна», — заявив Андрій Лесик.

В той же день спостерігачі ОПОРИ стали свідками того, як під час агітації за «партію Шарія» неподалік від станції метро «Героїв праці» до агітаторів підбігли невідомі, лопнули червоні повітряні кульки, які ті роздавали перехожим.

Вранці 3 липня на телеканалі UA: Харків проходила програма «Виборчий округ: Співбесіда», на якій були присутні кандидати Костянтин Немічев і Дмитро Святаш. Після ефіру під будівлею, в якій розташована телекомпанія, сталися сутички між прибічниками кандидатів, під час яких кандидата Дмитра Святаша закидали яйцями і зеленкою.

Поліція внесла інформацію про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Нардеп Дмитро Святаш на сайті «Опозиційної платформи- За життя» звинуватив в організації нападу Костянтина Немічева.

Немічев, в свою чергу, повідомив, що Святаша закидали яйцями «небайдужі патріоти»

В цей же день під час зустрічі з виборцями облили зеленкою Павла Оніщенко, який балотується у 173 виборчому окрузі. Відео нападу виклав особистий канал самого Оніщенка.

Один з учасників події, керівник ГО «Ветеранське Братерство Харків» Данило Положухно, який балотується за виборчим списком Всеукраїнського об’єднання «Свобода», заявив, що Оніщенка облили зеленкою через те, що він балотується за списком «Опозиційної платформи- За життя».

«Я до поліції не подавав заяву. Хлопців я знаю, я з ними в рейди ходив. До лікарні я також не звертався, я здоровий хлопець, зеленкою мене не зламати», — заявив Павло Оніщенко.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]                     

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)