Протягом червня на офіційному сайті Сєвєродонецької міської ради зафіксовано розміщення двох інформаційних матеріалів, які мають ознаки політичної заангажованості. Про це повідомляють представники ОПОРИ з Луганщини.

Зокрема, 5 червня на сайті була розміщена новина «Чергова провокація від команди Шахова». Публікація розпочинається словами: «несподіваними вчинками розпочалась передвиборна кампанія до Верховної Ради України у Сєвєродонецьку…», це вказує на те, що її автор пов'язує викладені в тексті подій з передвиборчою кампанією. Зокрема, у публікації розкривається суть ситуації, яка відбулася у приміщенні Сєвєродонецької міськради 5 червня поточного року (екс-директор комунального підприємства прикував себе наручниками у кабінеті в.о. міського голови з вимогами виплати заробітну плату за 10 місяців) через призму причетності до організації цього «шоу» членів «команди Шахова та політичної партії «Наш край».

Помічник-консультант народного депутата України Сергія Шахова – Ігор Слесарєв підтверджує, що ситуація має політичне підґрунтя. У коментарі ОПОРІ  він зазначає, що «однозначно, Сєвєродонецька міськрада використовує дану ситуацію у політичних цілях, у цілях дискредитації певних політичних суб’єктів».  Поряд із цим, він зазначає, що «зважаючи на те, що депутатський корпус прив’язує Володимира Фатєєва до Сергія Шахова, вони вважають, що йому не потрібно платити заробітну платню. Це грубе порушення трудових прав, людина зробила це, щоб правоохоронні органи звернули увагу на вказану ситуацію»,  - прокоментував він.

Водночас, 14 червня на сайті було розміщено публікацію «Юрій Бойко зустрівся з керівництвом та депутатами Сєвєродонецької міської ради», в якій йдеться, що на запрошення голови постійної депутатської комісії з питань планування бюджету та фінансів Ігоря Буткова (депутат міськради від «Опозиційного блоку») до Сєвєродонецької міськради для зустрічі з її керівництвом та депутатами 12 червня прибули співголова політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» Юрій Бойко та нардеп Сергій Дунаєв (обраний у 2014 році від «Опозиційного блоку» за одномандатним виборчим округом № 107 Луганської області з центром у Лисичанську). Стаття дуже детально описує усі аспекти візиту Юрія Бойка до міськради, зокрема, його подяку за підтримку під час президентських перегонів, бачення політика щодо стратегії розвитку хімічної, енергетичної та газотранспортної галузей, окремих проблем Сєвєродонецька (з обіцянками у сприянні їх вирішення) та держави взагалі, у т.ч. – у сфері міжнародних відносин.

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучатьсящепонад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallelvotetabulation) з метою отримання результатів виборів, що будутьнабагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)