Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження члена окружної виборчої комісії округу №87 від "Слуги народу" Сергія Калугіна та включила до складу окружної комісії Олександра Кушлика. За це рішення проголосували всі 14 членів ЦВК, які були присутні на засіданні 14 квітня.

"Зазначена заміна спрямована на відновлення дієздатності окружної виборчої комісії №87, яка повинна виконати рішення судів, що набули законної сили, та рішення Центральної виборчої комісії про складення протоколу з позначкою "Уточнений" з урахуванням рішень судів. Станом на 11:00 сьогодні там було скликано засідання, яке досі не може розпочатись через проблеми з присутністю та кворумом. Сподіваємось, що проведення цієї заміни дозволить запрацювати відповідній ОВК", - зазначив голова ЦВК Олег Діденко.

Нагадаємо, 12 квітня Центральна виборча комісія відправила ОВК округу №87 на уточнення протоколу для врахування судових рішень, які набули чинності. Протокол із позначкою "Уточнений" окружна комісія має доставити до ЦВК не пізніше 17:00 15 квітня.