У 87-му виборчому окрузі утворено 117 дільничних виборчих комісій, які організовуватимуть голосування на виборчих дільницях 28 березня 2021 року. До складу ДВК увійшли представники 4 парламентських партій та дев’яти кандидатів у народні депутати України. Подання Громадянської позиції кандидатур до складу ДВК дана партія відкликала. Зважаючи на те, що до 45 ДВК партії і кандидати подали менше мінімально необхідної кількості осіб, вони доукомплектовувались за поданням голови ОВК. Загалом з 1544 членів ДВК 51 особа включена до складу дільничних виборчих комісій за поданням голови ОВК.

Правом делегувати своїх представників скористалися партії «Голос», ВО «Батьківщина», «Європейська Солідарність» та «Слуга народу». Не подали жодної кандидатури до складу ДВК такі кандидати у народні депутати, як Руслан Зозуля (Розвиток і добробут), Іван Макар (Важливий кожен), Йосип Резеш («КМКС» Партія угорців України), Юрій Юрченко (Нова демократія) та самовисуванці Шевченко Олександр Петрович і Шевченко Олександр Леонідович.

Свого представника у складі кожної з 117 ДВК  мають партії «Голос», ВО «Батьківщина», «Європейська Солідарність» і «Слуга народу», а також кандидати Василь Вірастюк (Слуга народу), Марія Жолоб (самовисуванка), Маруся Звіробій-Біленька (Європейська Солідарність), Олександр Шевченко (За майбутнє), Сергій Сивачук (самовисуванець). У 116 ДВК представлені Руслан Дереворіз (самовисуванець), Руслан Кошулинський (ВО «Свобода»), Юрій Голіней (ВО «Платформа громад»). Найменше представництво у складі ДВК має Михайло Ноняк (самовисуванець) – за поданням кандидата його представники включені до складу 92 ДВК.

При утворенні дільничних комісій процедура жеребкування не застосовувалась, оскільки кількість поданих кандидатур до складу ДВК не перевищувала кількості вакантних місць. Для розподілу керівних посад у ДВК застосовувалась автоматизована інформаційно-аналітична система «Вибори».  Під час розгляду кандидатур до складу ДВК виявлений був лише один випадок, коли одна й та сама особа була у поданнях двох суб’єктів. Мова йде про партію «Голос» та кандидата-самовисуванця Михайла Ноняка, які у свої подання включили одну й ту саму особу. За рішенням ОВК кандидатуру цієї особи відхилили у поданні Михайла Ноняка та включили до складу ДВК за поданням «Голосу».

За додатковою інформацією звертайтеся:

e-mail: [email protected]