Незважаючи на те, що в окрузі №50 зареєстровані 19 кандидатів у народні депутати, агітаційну кампанію розгорнули лише декілька з них. Якщо проаналізувати активність з точки зору розміщення зовнішньої друкованої агітації, то більша кількість рекламних площ в Покровську, Мирнограді та Добропіллі зайнята кандидатом та чинним міським головою Добропілля Андрієм Аксьоновим (партія “Порядок”). Також присутня реклама від Артема Марчевського ("Опозиційна платформа - За життя"), Вікторії Шилової ("Держава"), Юлії Кузьменко ("Європейська Солідарність"), Лариси Ревви (ВО “Батьківщина”). 

Слід зазначити, що Андрій Аксьонов та Артем Марчевський почали розміщувати агітацію на білбордах задовго до набуття ними статусів кандидатів, тобто розміщення друкованої політичної реклами фінансувалося не з виборчого фонду.

Так, кандидат у народні депутати від політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Артем Марчевський зареєстрований Центральною виборчою комісією 19 лютого і вся наявна зовнішня реклама у межах округу з його зображенням, прізвищем та ім’ям, гаслом «За правду – За життя!» (яке використовується і зараз) замінена на політичну рекламу з вихідними даними вже 20 лютого, тобто у термін, визначений законодавством. Що стосується друкованих агітаційних матеріалів, які розповсюджуються в агітаційних наметах від кандидата, то перший номер інформаційного бюлетеня мав неповні вихідні дані. Цей номер розповсюджувався у перший тиждень лютого. Наразі другий і третій номер агітаційної «газети» від кандидата мають відповідне маркування. 

У межах округу розміщення політичної реклами на користь кандидата від партії «Порядок» Андрія Аксьонова є наймасштабнішою. На білбордах та сітілайтах Андрій Аксьонов зображений поряд з лідером партії Леонідом Байсаровим, реклама супроводжується написом «Байсаров за Аксенова» разом із символікою партії «Порядок» та оформлений в її стилістиці. Подібні меседжі на носіях зовнішньої реклами були використані під час попередніх місцевих виборів. 

Варто зауважити, що оформлені вони російською мовою: «Аксенов в раде, порядок в Мирнограде», «Надежный, наш Аксенов». До Покровського управління поліції в Донецькій області 16 лютого надійшла заява від мешканки Покровська щодо розміщення даної політичної реклами з порушеннями мовного закону, оскільки матеріали надруковані російською мовою. 

Наступного дня після з’їзду партії «Порядок» у Мирнограді фіксувалися розклеєні містом плакати із зображенням чинного мера Мирнограду Олександра Брикалова та Андрія Аксьонова - подібна друкована продукція зафіксована в усіх районах міста Мирноград. Відповідні матеріали не мають зазначених на них вихідних даних. Так само це стосується і друкованих агітматеріалів, що розповсюджуються в межах округу в поштові скриньки мешканців. Варто зазначити, що кандидат набув статусу суб’єкта виборчого процесу лише 2 березня. 

Агітаційні матеріали, що поширюються особисто кандидаткою у народні депутати від партії «Держава» Вікторією Шиловою, надруковані на власному обладнанні та не мають відомостей про тираж. Агітації на білбордах кандидатка в межах виборчого округу не має.

Друковані агітаційні матеріали від кандидатки від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Лариси Ревви, зареєстрованої ЦВК 25 лютого, розклеювалися на дошках оголошень і не мали інформації про підприємство, яке здійснило друк, та відповідальну за друк матеріалів особу.

Кандидатка від партії «Європейська Солідарність» Юлія Кузьменко, зареєстрована ЦВК 1 березня, розміщує білборди з передвиборною агітацією у Добропіллі. Політична реклама має всі відповідні маркування.

Відповідно до частини 7 статті 69 Закону України «Про вибори народних депутатів України» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника, установу, що здійснила друк, та інформацію про відповідальних за випуск осіб. А частиною 23 статті 74 цього Закону забороняється  виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів без таких даних.

Відповідно до частини 6 статті 68 Закону передвиборна агітація здійснюється за рахунок виборчого фонду кандидата. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

Згідно з пунктом 4 частини 1 статті 12 Закону України «Про вибори народних депутатів України» кандидат у депутати, зареєстрований в порядку, встановленому цим Законом, є суб’єктом виборчого процесу, а згідно з ч. 1 ст. 70 цього ж Закону кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборчу агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати.