Громадянська мережа ОПОРА офіційно розпочала спостереження за проміжними виборами у виборчих округах №50 (м. Покровськ, Донецька область) та №87 (м. Надвірна, Івано-Франківська область), які відбудуться 28 березня 2021 року. Центральна виборча комісія 29 січня надала дозвіл ОПОРІ мати офіційних спостерігачів під час проміжних виборів народних депутатів України. 

Спостереження ОПОРИ спрямоване на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Під час виборів спостерігачі ОПОРИ інформуватимуть суспільство про перебіг виборчої кампанії у двох округах, оцінюватимуть якість дотримання всіма сторонами законодавства та міжнародних стандартів виборів, прав і свобод громадян. 

ОПОРА не проводитиме паралельний підрахунок голосів, втім спостерігачі проводитимуть статистично обґрунтоване спостереження в день голосування, інформуватимуть про ситуацію на дільницях та територіальних виборчих комісіях, попереджуватимуть порушення та зловживання під час підрахунку голосів.