Невідомі пропонують «силову» допомогу голові та членам виборчої комісії № 740987 (виборчий округ № 206). Про це йдеться в листі, який активісти без пояснень залишили на столі президії. Свідком «офіційної пропозиції» став довготерміновий спостерігач Громадянської  мережі ОПОРА.

2014-10-26 13.28.37

Сьогодні у Чернігові людина, що називає себе офіцером батальйону АТО, пропонує свою допомогу, яка потенційно може проявлятися у силових методах. Також у листівці, яку невідомий мовчки залишив на столі членів виборчої комісії № 740987, активіст попереджає, що у разі виявлення порушень сюди приїде взвод у повному екіпіруванні. У листівці, попри все, йдеться про те, що активіст тільки-но повернувся з передової. Серед іншої інформації жодних особистих даних, проте наявний контактний телефон.

Довготерміновий спостерігач мережі ОПОРА зателефонував за вказаним номером, проте невідомий не надав жодної інформації та просив звертатися тільки у разі фіксації порушення виборчого законодавства.

 

Ольга Рись

прес-секретарвиборчих програм

Громадянської мережі ОПОРАв Чернігівській області

093 790 90 94

За коментарями звертайтеся:

Євген Романенко

координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА

в Чернігівській області

068 386 60 54

 

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website: http://oporaua.org/

Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora

Twitter: https://twitter.com/opora (@opora)