Влада Кривого Рогу вирішила обговорити з мешканцями проблеми міста, організувавши так звані «сходи мешканців районів». В Інгулецькому районі такий «схід» відбувся в одній зі шкіл. У своїх промовах керівники району напряму ні за кого не агітували, проте згадали про «500 гривень від мера», інші соціальні ініціативи, й закликали прийти на виборчі дільниці.

Як пояснив на початку зустрічі, яка відбулася в актовій залі Криворізької загальноосвітньої школи №115, голова Інгулецької районної в місті ради Євген Рижков, представники місцевої влади хочуть розповісти про те, що було зроблено у 2015 році, поділитися планами на 2016 рік й відповісти на запитання мешканців району.

Щоправда, як зауважив один з мешканців, що прийшов на «схід», таких зустрічей за чотири роки жодного разу не проводили.

Представники районної влади, котрі завітали на зустріч разом з Євгеном Рижковим, наголошували, зокрема, на соціальних ініціативах місцевої влади, зокрема на підтримці соціально незахищених верств населення, багатодітних матерів, ветеранів АТО й членів їх сімей та інших.

У своїй промові начальник управління праці та соціального захисту населення Інгулецького району в місті Юлія Островська, зокрема, нагадала мешканцям що місцева влада продовжує соціальну програму підтримки незахищених верств населення, в рамках якої мешканці можуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 500 гривень.

ВІДЕО: Громадянська мережа ОПОРА

Нагадаємо, що листівки, які поширювалися міською владою для популяризації цієї програми, Криворізька міська виборча комісія визнала матеріалами передвиборчої агітації, яка спонукає голосувати за кандидата Юрія Вілкула.

Не обійшли увагою й майбутні позачергові вибори. Відповідаючи на запитання однієї з мешканок району, щодо того, «скільки ще ми будемо голосувати», Євген Рижков, який на минулих виборах балотувався до Інгулецької районної в місті ради від «Опозиційного блоку», зазначив, що минулі вибори мера пройшли без порушень, а позачергові вибори призначили під тиском партії «Самопоміч».

«27 березня будуть вибори мера міста по Закону. який підписав Президент, по Закону, який прийняла Верховна Рада з другої спроби. В грудні була перша спроба, друга спроба була в січні, був певний тиск зі сторони «Самопомочі» на Президента, що ми вийдемо з коаліції і не проголосуємо за бюджет. Президент підписав. Правильно чи не правильно – Європа каже, що це унікальний випадок, коли ми з вами порушуємо Закон. По Закону вибори були проведені. А хтось намагався сказати що десь ми з вами їх підтасували,» - сказав Євген Рижков.

Окрім того, Євген Рижков навів слова Юрія Вілкула про те, що «я іду на вибори, щоб у місті був спокій», додав що не агітує ні за кого голосувати, але вважає, що «керувати містом має господарник, який у цій справі розуміється» й що «він має бути криворіжанином».

ВІДЕО: Громадянська мережа ОПОРА

Громадянська мережа ОПОРА зазначає, що такі дії посадових осіб органів місцевого самоврядування мають ознаки непрямої передвиборної агітації, адже спрямовані на формування позитивного іміджу чинного міського голови й кандидата на посаду міського голови Юрія Вілкула, а також на висвітлення в негативному світлі інших суб’єктів виборчого процесу, зокрема партії «Самопоміч».

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.