У понеділок, 29 лютого,  Криворізька міська виборча комісія розглянула  чергові заяви для реєстрації кандидатів на посаду міського голови. В результаті до виборчого марафону  приєднались ще один представник політичної  партії та три самовисуванці.

29 лютого, під час чергового засідання Криворізької МВК, члени комісії прийняли рішення про реєстрацію нових кандидатів на посаду міського голови. Таким чином до кола учасників передвиборних перегонів приєднались самовисуванці Косяк Олег Володимирович, Новицька Наталія Володимирівна, Бойченко Олег Петрович та висуванець від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – Укроп» Колесник Микола Юрійович.

MVK KR

Нагадаємо, Олег Бойченко був висунутий кандидатом від місцевої організації політичної партії ВО «Свобода», однак з’ясувалось, що у ЦВК відсутня інформація про намір ВО «Свобода» брати участь у позачергових виборах Криворізького міського голови.

На офіційному сайті політичної партії повідомляється, що дії ЦВК було оскаржено в суді, однак у задоволенні скарги представникам партії  відмовили. Через що Олег Бойченко заявив про самовисування. У коментарі, опублікованому прес-службою ВО «Свобода», він зазначив, що вестиме виборчу кампанію як представник «Свободи», адже саме партія делегувала його на цю кампанію, і саме її ідеології він дотримується. 

Також у порядку денному поточного засідання стояли питання щодо реєстрації довірених осіб раніше зареєстрованих кандидатів – Інни Іванченко та Яни Беркут.  Розглянувши відповідні подання, комісія прийняла постанову про реєстрацію довірених осіб Інни Іванченко (Бондаренко Руслан Іванович, Зубенко Наталія Вікторівна, Тихонов Олексій Володимирович, Фараонова Тетяна Вікторівна, Швець Павло Анатолійович) та Яни Беркут (Гонтар Павло Павлович, Савчук Марина Анатоліївна). 

Окрім цього, голова МВК Павло Гивель проінформував, що до комісії надійшли повідомлення про відкриття рахунків виборчих фондів трьох кандидатів-самовисуванців: Іванченко Інни, Беркут Яни та Вілкула Юрія.

Наприкінці робочого засідання члени МВК зареєстрували офіційних спостерігачів від громадських організацій «Комунальний контроль Плюс» та «Городяни».

До відома:

  • Косяк Олег  Володимирович –  громадянин України, народився 10 вересня 1968 року. Освіта вища, завідувач кафедри правознавства Криворізького відокремленого підрозділу Запорізького інституту економіки та інформаційних технологій.  Під час місцевих виборів 2015 року балотувався до міської ради по територіальному виборчому округу №45 від ВО «Батьківщина».
  • Колесник Микола Юрійович – громадянин України, 1967 року народження, освіта вища, юрист. Чинний депутат Криворізької міськради.
  • Бойченко Олег Петрович – громадянин України, народився в 1968 році, керівник громадського об’єднання "Самооборона Кривбасу", підприємець,  власник кінно-спортивної ферми, в минулому боксер. Активний учасник волонтерського руху. На місцевих виборах у 2015 році був висунутий ВО "Свобода" кандидатом на посаду міського голови Кривого Рогу.
  • Новицька Наталія Володимирівна –  громадянка України, народилася в 1975 році, освіта вища, безробітна, в минулому продавець-консультант продовольчих товарів та оператор на ТОВ “Криворізький електроремонтний завод”.

Моніторинг парламенту| Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.