У Чернівцях спостерігачі ОПОРИ продовжують фіксувати фотографування виборцями своїх бюлетенів у приміщенні для голосування.

Так, на ВД №730518 виборець зайшов з бюлетенем до кабінки для таємного голосування, після чого спостерігач помітив спалах камери. Про цей випадок повідомили чергового поліцейського. На запит поліцейського виборець показав сфотографований бюлетень вже з проставленою позначкою за кандидата. Після профілактичної бесіди виборець видалив фото бюлетеня з телефона.

На дільниці № 730533 спостерігачка зафіксувала, як виборчиня фотографувала  бюлетень, але полісмен оглянув галерею і не знайшов фото.

Нагадаємо, що раніше на дільниці № 730543 виборець сфотографував незаповнений бюлетень. При опитуванні виявилося, що виборець фотографувався для участі у конкурсі розіграшу призів в інстаграмі. Однак слідчо-оперативна група, яка прибула на місце, вилучила телефон з фото.

Раніше ОПОРА повідомляла про розіграш подарунків за фото з дільниці.

Згідно з частиною 5 статті 248 Виборчого кодексу України виборчий бюлетень заповнюється виборцем особисто в кабіні для таємного голосування. Під час заповнення виборчого бюлетеня забороняється присутність інших осіб, здійснення фото- та відеофіксації у будь-який спосіб. Виборець, який внаслідок фізичних вад не може самостійно заповнити виборчий бюлетень, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії скористатися допомогою іншого виборця, крім члена виборчої комісії, кандидата у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, довіреної особи кандидата, уповноваженої особи організації партії, офіційного спостерігача.

 

Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)