На Донеччині у Слов’янську за результатами повторного голосування на посаду міського голови більшість голосів отримав Вадим Лях, для якого це буде вже друга каденція. Розрив між кількістю голосів мешканців міста за кандидатів склав більше 20%. Явка виборців у день «другого туру», за даними ЦВК, склала 32,4%, що майже на 10% вище, ніж під час повторного голосування у Краматорську 15 листопада.

У Слов’янську 22 листопада відбулося повторне голосування, в якому взяли участь 27617 виборців. Як повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, вже близько третьої години ночі 23 листопада Слов’янська міська територіальна виборча комісія склала протокол про результати виборів міського голови, яким встановлено, що новим очільником міста став Вадим Лях.

Відповідно до даних протоколу про встановлення результатів виборів Слов’янського міського голови, кандидати отримали: 

  • Вадим Лях – 16811 голосів;
  • Павло Придворов – 10415 голосів.

Під час виборів 25 жовтня лідером голосування був Павло Придворов, кандидат від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», отримавши підтримку 30,86% виборців. Однак цього результату не вистачило для остаточної перемоги. Вадима Ляха, кандидата від політичної партії «Опозиційний блок», у першому турі підтримали 29,99% виборців.

Варто зазначити, що вперше з моменту оголошення незалежності України, очільника міста Слов’янськ обрано на другий строк. 

Згідно з частиною 2 статті 268 Виборчого кодексу України відповідна територіальна виборча комісія на підставі протоколів, зазначених у частині першій цієї статті (у тому числі протоколів з позначкою "Уточнений"), а в разі проведення повторного підрахунку голосів виборців - на підставі протоколів відповідної територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, не пізніш як на дванадцятий день з дня голосування (а у разі проведення повторного голосування - не пізніш як на п’ятий день з дня повторного голосування) встановлює результати голосування з відповідних місцевих виборів сільського, селищного, міського голови, депутатів у багатомандатних виборчих округах в день виборів (день повторного голосування), про що складає протокол.

Відповідно п. 23 Постанови ЦВК №432 від 28 жовтня 2020 року територіальна виборча комісія з відповідних місцевих виборів визнає обраним сільським, селищним, міським головою кандидата, який за результатами голосування виборців у день повторного голосування отримав найбільшу порівняно з іншими кандидатами на посаду сільського, селищного, міського голови кількість голосів виборців.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.
 
Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня, на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.