ОПОРА фіксувала незначні порушення у день голосування, які не мали впливу на загальний результат, процес прийому протоколів пройшов швидко.

За даними ОПОРИ, зібраними з територіальних виборчих комісій, у день повторного голосування дільниці відвідали 90 954 виборці, що становить 25,94 % від загальної кількості зареєстрованих.

Під час для голосування мережа ОПОРА фіксувала порушення виборчого законодавства. Вранці 22 листопада спостерігач ОПОРИ не зміг потрапити у приміщення виборчої дільниці №480772.

На п’ятьох виборчих дільницях спостерігачі зафіксували відсутність пандусів для маломобільних груп населення та пандуси, якими складно скористатись.  Так, на ВД №480804 (вул.Океанівська, 12), №480897 (вул. 3 Слобідська, 19), №480785  (вул. Прибузька, 83) пандуси взагалі відсутні. У той же час на ВД №480760 (вул.Пушкінська, 71) та №480820 (вул. Чайковського, 11А) пандуси хоч і встановлені, але ними складно скористатись.

На дільниці № 480785 виборчині з немовлям не дозволили проголосувати. Члени комісії аргументували свою відмову Порядком здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів.

Також ОПОРА зафіксували три випадки ймовірного фотографування бюлетеню. На дільниці №480820 це помітив спостерігач ОПОРИ та одразу звернув увагу голови комісії, однак той ніяк не відреагував. На виборчій дільниці №480747 ОПОРІ повідомили про два факти ймовірного фотографування бюлетеня.  Через один із них виникла конфліктна ситуація, на дільницю викликали поліцію.

Також у день голосування ОПОРА зафіксувала приховану агітацію за кандидатів на посаду міського голови на носіях зовнішньої реклами. Білборди, які, ймовірно, агітували за Владислава Чайку та Олександра Сєнкевича, розміщувалися в різних районах міста.

Під час підрахунку голосів на дільниці №480795 ОПОРА виявила бюлетені, на яких не вказаний номер дільниці. А члени ДВК ВД №480760 не дали спостерігачам копію протоколу про підрахунок голосів, одразу поїхали здавати його в ТВК.

Ще одне порушення зафіксоване ОПОРОЮ, − внесення недостовірних відомостей до протоколу, а саме дати підписання. Також члени комісій навмисно затягували засідання до 00:00, щоб отримати  додаткову добову виплату.

Процес прийому протоколів відбувався без порушень і швидко. Корабельна районна у місті ТВК близько другої ночі першою прийняла всі протоколи ДВК. До сьомої ранку всі комісії завершили прийом протоколів. Уточнених протоколів було мало, жодних рішень про перерахунок комісії не приймали. Всі комісії зробили технічну паузу до 17:00 для встановлення підсумків голосування. За попередніми даними з протоколів ДВК, перемагає Олександр Сєнкевич.

Також координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Миколаївській області прокоментував заяву одного з кандидатів про необхідність перерахунку голосів.

«Відповідно до виборчого законодавства не допускається перерахунок бюлетенів після прийому протоколів і виборчої документації територіальними комісіями. Це можливо лише у випадку, коли результати виборів будуть оскаржені в судовому порядку, і суд призначить перерахунок голосів на виборчих дільницях. Однак для цього повинні бути суттєві підстави», − наголосив він.

Під час повторного голосування районні у місті Миколаєві ТВК працювали на середньому рівні. Миколаївська міська ТВК після призначення дати повторного голосування зібралась на наступне засідання лише через вісім днів. Через неорганізованість комісія порушила законні терміни для виготовлення бюлетенів та передачі районним у місті ТВК. Окрім того, Миколаївська міська ТВК не зареєструвала в законний строк спостерігачів ОПОРИ. Члени міської ТВК два рази голосували за реєстрацію спостерігачів, 13 та 16 листопада, але для прийняття рішень не вистачало голосів. Тому 17 листопада ОПОРА подала позов до Миколаївського окружного адміністративного суду щодо визнання бездіяльності Миколаївської міської ТВК. Суд зобов’язав комісію зареєструвати спостерігачів ОПОРИ, що вона й зробила 21 листопада.

ОПОРА фіксувала часті заміни у складі дільничних виборчих комісій після першого туру голосування. Вони відбувались, зокрема, через хвороби та небажання членів ДВК брати участь при повторному голосуванні.

До дня голосування всі дільничні виборчі комісії були забезпечені засобами індивідуального захисту та для прибирання.

Протягом місцевих виборів спостерігачі ОПОРИ зафіксували 17 випадків, які мали ознаки адміністративного ресурсу. Стосувались вони трьох типів – інституційного, бюджетного та медійного. «Адміністративний ресурс – поняття, яке часто застосовується під час виборчих процесів, але воно жодним чином не охарактеризоване у виборчому законодавстві. Українське законодавство регулює правила поведінки посадовців під час виборів, їх політичну нейтральність у міжвиборчий період, а також обмеження щодо використання ресурсів, які надані за місцем роботи. Однак, як показує практика, таке регулювання однозначно потребує вдосконалення. Адже адміністративний ресурс має негативний вплив на конкуренцію, чесність та рівність виборчого процесу», − наголошує представник ОПОРИ. Детальніше про зафіксовані випадки читайте на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

За додатковою інформацією звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)