Члени двох ДВК у місті Львові заповнили протоколи про підрахунок голосів виборців олівцем. Ще на одній дільничній виборчій комісії члени сортували бюлетені усі разом.  Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували, що у місті Львові на ДВК №462046 та 461938 члени комісії заповнювали протоколи про підрахунок голосів виборців олівцем.

Згідно з частиною 5 статті 121 Виборчого Кодексу забороняється заповнення протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці олівцем, а також внесення до них будь-яких виправлень без відповідного рішення комісії.

Члени дільничної виборчої комісії ДВК №462046 (місто Львів) усі разом сортували бюлетені.

А члени дільничної виборчої комісії №462153 (місто Львів) після закриття дільниці домовилися про неформальну перерву. Близько 20:50 члени ДВК продовжили роботу. 

Згідно з частиною 5 статті 251 Виборчого кодексу України забороняється заповнення протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці олівцем, а також внесення до них без відповідного рішення комісії будь-яких виправлень, а також підписувати його та засвідчувати печаткою дільничної виборчої комісії до остаточного заповнення.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)