Станом на 22 листопада спостерігачі ОПОРИ фіксують на вулицях Ужгорода білборди із ознаками “чорного піару”, ймовірно, проти кандидата на посаду міського голови Ужгорода від партії “Слуга народу” Віктора Щадея. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Як повідомляла ОПОРА, такі борди з’явилися на вулицях Ужгорода напередодні дня тиші - у п’ятницю, 20 листопада. Йдеться про білборди із ознаками прихованої антиреклами, ймовірно, проти одного із кандидатів у міські голови – висуванця від партії «Слуга народу» Віктора Щадея.

На білборді синього кольору зобразили напис – «Віктор, скільки ужгородців винні твоїм спонсорам». На згаданих білбордах немає інформації про замовника, тираж тощо. Водночас прізвища кандидата на бордах не згадано, тож юридично неможливо встановити ознак порушення законодавства.

У суботу, 21 листопада, таких бордів побільшало у різних мікрорайонах міста, вони є й у день голосування - 22 листопада. За спостереженням представників ОПОРИ, ці плакати з’явилися на місцях тих бордів, де напередодні були агітаційні плакати кандидата в міські голови Ужгорода, самовисуванця Богдана Андріїва.

Відповідно до частини 2 статті 52 Виборчого кодексу агітація перед повторним голосуванням розпочинається з дня, наступного після дня призначення повторного голосування, і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем повторного голосування.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)