Станом на 20:00 15 листопада, у день повторного голосування з виборів Луцького міського голови, волевиявлення здійснили 25, 95% виборців громади. 

За попередньою інформацією Луцької міської ТВК, яку повідомили представникам Громадянської мережі ОПОРА, віддати свої голоси станом на 20:00 на дільниці прийшло 44 тис. 609 осіб. Тож відсоток явки склав 25, 95.

Нагадаємо, що станом на 13:00 повідомили про явку у 10,59 %. 

Відповідно до частини 15 статті 248 Виборчого Кодексу України дільнична виборча комісія упродовж дня голосування забезпечує подання до усіх територіальних виборчих комісій з місцевих виборів, які організовуються та проводяться на цій дільниці, відомостей про кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчій дільниці, у порядку, встановленому Центральною виборчою комісією.

 

Довідково:Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)