26 жовтня Мукачівська міська територіальна виборча комісія прийняла від кількох дільничних комісій пакети з бюлетенями, а протоколи про підрахунок голосів на цих дільницях комісія збирається приймати наступного дня - 27 жовтня. Таке рішення члени ТВК мотивували тим, що у приміщенні ТВК сформувалася черга із дільниць, які мають здати протоколи. Про це повідомив спостерігач ОПОРИ, який був присутній на місці події.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, ТВК приймала від кількох дільничних виборчих комісій пакети з бюлетенями, а протоколи про підсумки голосування на дільниці члени ТВК рекомендували зачинити в сейфі, що знаходиться у приміщенні виборчої комісії, а на ТВК принести завтра – тобто 27 жовтня. У засіданні комісії оголошено “технічну” перерву.

Відповідно частин 3, 4 статті 254 Виборчого кодексу на засіданні територіальної виборчої комісії, зазначеному у частині першій цієї статті, голова територіальної виборчої комісії або визначений ним член комісії приймає запечатані пакети з протоколами дільничних виборчих комісій, розпечатує їх та оголошує зміст протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях, а також приймає запечатані пакети з іншими виборчими документами, передбаченими частиною десятою статті 251 цього Кодексу. Час прийняття територіальною виборчою комісією протоколів дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, перелік прийнятих виборчих документів і занесені до протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці відомості фіксуються у протоколі засідання територіальної виборчої комісії.

При прийнятті документів дільничної виборчої комісії територіальна виборча комісія перевіряє комплектність документів та цілісність упаковки усіх пакетів з виборчими документами. При цьому кожний член комісії має право оглянути кожний пакет з документами.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.