Дільнична виборча комісія №070703  села Прилісне Камінь-Каширського району доставила у Прилісненську сільську ТВК 3 пакети бюлетенів, не оформлені належним чином. Після усунення недоліків ТВК прийняла документи.

Зокрема, 3 пакети з бюлетенями були запечатані, на них були проставлені печатки, а також - на двох ручкою було написано номер округу, на ще одному - назву партії та раду, до якої проголосовані ці бюлетені. Також на них містилася дата.

Натомість на інших пакетах містився лист формату А4, який окрім вказаних відомостей, містив ще назву виборів, назву документів та підписи членів комісії.

ТВК оглянула пакети та перевірила їх цілісність. Враховуючи, що вони було запаковані як слід, підтримали пропозицію дозволити ДВК села Прилісне належним чином оформити пакунки.  Зрештою, документація залишилася в ТВК, у засіданні оголосили технічну перерву, а члени ДВК вирушили на дільницю виготовити листки з необхідною інформацією. 

Зауважимо, що приміщення ДВК розташоване на відстані менше кілометра від ТВК. Тож незабаром члени комісії повернулися, доклеїли листи з інформацією, і їхню документацію прийняли у ТВК.

Відповідно до частини 39 статті 250 Виборчого Кодексу України пакети з виборчими бюлетенями, зазначені у частинах тридцять сьомій та тридцять восьмій цієї статті, з голосами виборців, які підтримали територіальний виборчий список кожної організації партії, запаковуються в один паперовий пакет. На пакеті зазначаються назва місцевих виборів, номер територіального виборчого округу, номер виборчої дільниці, назва відповідної організації партії, кількість запакованих виборчих бюлетенів, дата і час пакування, ставляться підписи присутніх членів дільничної виборчої комісії та печатка комісії.

У частині 37 зазначені бюлетені з голосами виборців, поданими за кожного з кандидатів у депутати, включених до територіального виборчого списку кожної організації партії, а у частині 38 - голосами виборців, які підтримали увесь територіальний виборчий список від організації партії, не підтримавши окремого кандидата у депутати.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.