Всі дільниці у Донецькій області, де проводились вибори, забезпечили процес голосування. Але окремі дільниці, зокрема у Святогірську (3 дільниці) та у Лимані не розпочали роботу вчасно. Протягом дня голосування на Донеччині спостерігачі ОПОРИ повідомляли про факти агітації, підвезення виборців, фотофіксацію бюлетенів у кабінках для голосування, передчасне погашення та плутанину бюлетенів між виборчими округами, а також ймовірний підкуп виборців. 

У день голосування у Новогродівці відкрились всі дільниці, але під час процесу голосування виявилось, що бюлетені у трьох округах з чотирьох створених переплутані. Кандидат у депутати до місцевої ради, прийшовши на дільницю для голосування, не знайшов себе у бюлетені, після чого розпочалася перевірка. Виявилось, що бюлетені надруковані з невірними даними. Кандидат у депутати до місцевої ради подав заяву до поліції. Новогродівська територіальна виборча комісія після консультацій з Центральною виборчою комісією продовжила роботу у звичайному режимі. Голова комісії у коментарі зазначила, що ТВК планує надати позов до суду на типографію, яка надрукувала бюлетені. Пізніше під стінами міської територіальної виборчої комісії відбувся мітинг, на якому зібралось близько 70 осіб. Всі присутні звернулися до керівництва Новогродівської ТВК із закликом, щоб бюлетені, які були переплутані між округами, були визнані такими, що не підлягають врахуванню. Окремо було зазначено, що результати голосування за кандидатів на посаду голови міста та депутатів районної ради повинні бути  враховані. На сторінці Новогродівської міської ради у Фейсбуку виклали відео, на якому учасники мирного заходу надали коментарі щодо ситуації з невірно надрукованими бюлетенями. А Людмила Білецька, яка є очільницею міста, повідомила, що ця ситуація відома правоохоронним органам та Службі безпеці України. Вже ввечері Ірина Чередниченко, голова Новогродівської ТВК, дала наступне роз’яснення: “За інформацією, отриманою від голови Новогродівської ТВК, стосовно ситуації з плутаниною бюлетенів між трьома округами з чотирьох утворених, що згідно статті 250 Виборчого кодексу і Постанови ЦВК №366 підстав вважати бюлетень по кандидатам у депутати до місцевої ради недійсним не має”.

У Маріупольському районі також відбулася низка подій, які мають ознаки порушень. У селі Юр’ївка на виборчій дільниці №140420 спостерігачі ОПОРИ повідомили, що виборці, які заходять до кабінок для голосування, голосують, а потім фотографують виборчі бюлетені, про що можуть свідчити характерні звуки мобільного телефону чи спалахи. Також спостерігач ОПОРИ повідомив про організований підвіз виборців, а ще  звернувся із заявою до поліції з приводу перешкоджання проведенню фото- та відеофіксації на дільниці. З цього приводу представники пресслужби обласної поліції надали роз’яснення, що за фактом ймовірної фото- та відеофіксації виборцями бюлетенів проводиться перевірка. Як заявили члени ДВК, зйомка була, тому треба вилучити та подивитись. Отриману інформацію внесено до журналу єдиного обліку подій.

У Маріуполі на трьох дільницях ненавмисно погасили бюлетені для голосування за міського голову. Анатолій Паламарчук, голова Маріупольської міської ТВК, підтвердив цей факт та підкреслив, що ці дії не мали умисного характеру. Голова комісії надав також перелік дільниць із кількістю погашених бюлетенів: “Номери комісій та кількість погашених бюлетенів 142433 - 1684 бюлетеня, 142420 - 861 погасили, 654 бюлетеня залишилось), а також 142401 - 1456 бюлетенів. На двох із зазначених дільниць очільники комісій повідомили, що ці бюлетені вони отримала о 02:30. Через перевтому членів комісії стався факт погашення бюлетенів. Такі дії не мали злого наміру. Вони зазначили, що погашення бюлетенів сталося ненавмисно".

У Краматорську на двох виборчих дільницях зафіксовано випадки ймовірного підкупу виборців. Спостерігачу ОПОРИ повідомили, що окремим виборцям безпосередньо на виборчих дільницях пропонували грошове заохочення у випадку голосування за певного суб’єкта виборчого процесу. Представники правоохоронних органів підтвердили ці факти, та надали роз’яснення, що після перевірки отриманої інформації дані події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

У Дружківці виборець, отримавши бюлетені для голосування, увійшов до кабінки, після чого вийшов та зазначив, що в одному з наданих бюлетенів вже є відмітка навпроти прізвища одного з кандидатів на посаду голови Дружківки, за якого він особисто голосувати не планував. Представники поліції, які чергували на виборчій дільниці, цей факт зафіксували, внесли до журналу єдиного обліку, бюлетень вилучили та повідомили, що наразі проводиться перевірка даної події. Після цього за проханням виборця вилучений бюлетень було замінено на новий.

Також у день голосування у Краматорську та в селі Маркове (Костянтинівська ОТГ Краматорського району) спостерігачі ОПОРИ виявили факти агітації окремих кандидатів на посаду міських голів та кандидатів від організацій політичних партій. Розміщення друкованих агітаційних матеріалів було зафіксовано від політичних сил “Опозиційна платформа - За життя”, ВО “Батьківщина”, “Слуга народу”, “Партія зелених”, “Команда Максима Єфімова “Наш Краматорськ”.

Поліція надала інформацію, що о 20:00 в день голосування на Донеччині закрилися всі 917 дільниць. Дільничні і територіальні виборчі комісії перебувають під охороною поліції під час підрахунку голосів та визначення результатів голосування. У них чергують близько 2 000 правоохоронців. Станом на 24:00 зареєстровано 300 повідомлень, 22 зареєстрованих порушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Із них вісім – це порушення здійснення виборчого права, шість - незаконне використання виборчого бюлетеня, голосування виборцем більше одного разу, три – підкуп виборців. Ще по двом фактам інформація уточнюється. Також окремо складено 10 протоколів про адміністративне порушення. 

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій області, стосовно перебігу дня голосування зазначила: “В день голосування на Донеччині відбулася низка порушень, які можуть мати вплив на результати голосування в окремих громадах. Це стосується, зокрема, погашення бюлетенів в Маріуполі, коли на певних дільницях виборці не могли обирати чинного міського голову, чи випадки ймовірного підкупу виборців у Краматорську. Важливо, щоб подібні випадки вчасно документувалися, а винні особи - притягалися до відповідальності”.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.
 
Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області, здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.