Спостерігачі ОПОРИ повідомляють, що на деяких дільницях області відсутні пандуси, є дільниці, які розташовані на другому поверсі будівель, що виключає можливість вільного доступу до волевиявлення людей на кріслах колісних.

Так, у Рубіжному на вулиці Володимирській 1 дві виборчі дільниці (№441082 та №441083) знаходяться на другому поверсі Палацу культури. Шлях до дільниць можливий лише через круті сходи, що створює значні перешкоди для вільного доступу як літнім людям, так і особам з інвалідністю.

На іншій дільниці №441074 знаходяться сходи без перил та без пандусу. Спостерігач зафіксував декілька випадків, коли люди мало не падали із них через незручне розташування.

У смт Новоайдар на виборчій дільниці № 440258 по вулиці Коваленко 4 зафіксували відсутність пандусу на другий поверх, де розташована дільниця.

У Кремінній на виборчій дільниці № 440137, що на проспекті Дружби, спостерігачі також зафіксували відсутність пандусу.

 
 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередже.ння порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.