Впродовж дня голосування ОПОРА на Хмельниччині фіксує низку порушень, з-поміж яких спроба проголосувати за фото паспорта в телефоні та роздачу наборів «для безпечного голосування» з іменем кандидата на пакуванні.

На виборчих дільницях Слобідсько-Кульчієвецької громади інформаційні матеріали партії розмістили з партійною символікою. Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, інформаційні матеріали Радикальної партії Олега Ляшка з партійною символікою він зафіксував у селах Мукша Китайгородська та Слобідка-Кульчієвецька. Голова Слобідсько-Кульчієвецької сільської ТВК повідомила ОПОРІ, що у такому вигляді вони отримали матеріали від партії і, відповідно, роздали їх дільничним виборчим комісіям. Після зауваження ОПОРИ, що такий формат інформаційних матеріалів може містити ознаки агітації, члени ТВК вирішили забрати перший аркуш з програмою партії і партійним логотипом та повідомити про необхідність це зробити усім ДВК.

На виборчій дільниці №681444, що в Хмельницькому, виборці заповнювали бюлетені, сидячи на лавочці в приміщенні самої дільниці.

Поблизу виборчих дільниць у Хмельницькому роздавали «набори для безпечного голосування». На пакуванні набору – прізвище кандидата в депутати Хмельницької міської ради. Спостерігачі ОПОРИ зафіксували випадки роздачі наборів «для безпечного голосування», як вказано на листівці в наборі, при вході до дільниці №681518, що в мікрорайоні Ракове,  а також поблизу дільниць №681559, №681451, №681450, на вул. Залізняка, 14/1, в мікрорайоні Озерна.

У селі Гонорівці Волочиського району, на дільниці №680164, член комісії допомагав виборцям заповнювати бюлетені. До того ж на дільниці, яка належить до малих дільниць, наявна лише одна кабінка для голосування.

Щоб взяти участь у голосуванні, виборець з Хмельницького показував членам ДВК на дільниці №681465 фото паспорта в телефоні. Голова комісії зупинила правопорушення.

У селі Йосипівка, на дільниці №681005, голосування розпочалося раніше 8 години. Перша виборчиня проголосувала о 7:50.

На дільниці №681460 у Хмельницькому дільнична виборча комісія завчасно розпочала підготовче засідання, а в скриньки вкинула контрольні листи без печаток.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.