За інформацією від спостерігачів ОПОРИ члени дільничних виборчих комісій організовують процедуру голосування із різним дотриманням карантинних обмежень.

Під час організації голосування виборців члени дільничних виборчих комісій одягнені в захисних масках або щитках та рукавичках. У приміщеннях для голосування є розмітка, щоб забезпечити дистанцію між виборцями.

На більшості дільниць виборцям на вході у приміщення для голосування вимірюють температуру. Спостерігач ОПОРИ повідомляв про відсутність термометра на дільниці № 610806 у селі Поплави. Крім того члени ДВК скаржилися ОПОРІ, що наявні прилади некоректно відображають температурний показник.

На більшій частині дільниць, де спостерігає ОПОРА, є обладнані окремі кабінки для осіб із симптоми захворювань. Проте на низці виборчих дільниць немає таких кабінок, серед них: № 610806 села Поплави, № 610479 села Тростянець, № 610219 села Зелене, № 610034 села Нараїв, № 610533 села Потік, № 611026 у місті Чорткові.

Також спостерігачі ОПОРИ повідомляють, що у приміщеннях для голосування члени ДВК проводять вологе прибирання, миють підлогу. На виборчій дільниці № 610034 села Нараїв члени комісії лише протирають столи.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.