Серед порушень − здійснення волевиявлення без паспорта, напіввідкриті кабінки для голосування, бюлетені без печатки комісії та номеру виборчої дільниці.

Так, на дільниці №480185 у селі Штукар був зафіксований випадок голосування без паспорта, спостерігачем ОПОРИ був складений акт.

На дільницях № 480406, № 480916 у м. Миколаїв та № 480401 у селі Мала Мечетня відсутні бланки протоколів.

У м. Вознесенськ, на дільниці № 480650, спостерігач зафіксував кабінки для голосування з піднятими передніми шторками. 

А на дільниці №480645, що у Вознесенську, не пропечатали бюлетені на виборах до облради. На місце виїхав член Вознесенської міської комісії. Був складений акт, комісія пропечатала ці 18 бюлетенів. Як пояснив спостерігачу ОПОРИ представник міської комісії напередодні довго не могли порахувати бюлетені, перекладали їх, можливо, заплутались та не пропечатали.

«Ці бюлетені будуть вважатись недійними, адже відповідно до пункту 1а частини 29 статті 250 Виборчого кодексу України недійсними вважаються виборчі бюлетені, на яких відсутня печатка відповідної дільничної виборчої комісії», − прокоментував координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Миколаївській області.

Як повідомила спостерігачу ОПОРИ голова ДВК Ольга Сафронова, на дільниці №480173 у селі Бондарівка двічі був зафіксований випадок підвозу виборців, який здійснювався кандидаткою Антоніною Рахнянською. Разом зі правоохоронцем, який чергував на дільниці, голова попередила подальше порушення законодавства.

Крім того, у Миколаєві, на дільниці №480764, спостерігач дізнався, що приблизно до 15 години виборцям видавали бюлетені без вказаного номеру виборчої дільниці. Це підтвердила голова комісії.

Також, за інформацією спостерігача ОПОРИ, у Миколаєві, на дільниці №480877 був відсутній інформаційний плакат про кандидатів від місцевого осередку партії «Наш край», а на дільниці №480793 – інформаційний плакат про кандидатів від місцевого осередку партії «Миколаївці».

За додатковою інформацією звертайтеся:
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.