Правоохоронці склали протокол на кандидатку в депутати до Трускавецької міської ради від партії УДАР Лесю Дідик за статтями 212-24 КУпАП. А саме через перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, або діяльності суб’єкта виборчого процесу, процесу референдуму. Правопорушення відбулося у приміщенні ДВК №461814 (місто Трускавець). Зі свідчень очевидців, кандидатка заважала роботі комісії, підвищувала голос на членів ДВК, вимагала по іншому розставити столи, за якими мають сидіти члени комісії, перешкоджала голосуванню виборців.

Кандидат від партії “Голос” до Львівської міської ради Віталій Кобрин, прийшовши на виборчу дільницю №461968 (місто Винники), щоб проголосувати, виявив за його домашньою адресою двоє невідомих йому людей. Щодо виявленого факту Кобрин звернувся в поліцію. За словами голови дільничної виборчої комісії така ж ситуацію трапилася ще з одним виборцем. Однак, він до поліції не звертався.

Раніше ОПОРА виявила, що щонайменше за 4 адресами у селищі  Східниця, виборчу адресу змінили 62 осіб. Також аномальну зміну виборчої адреси виявлено у Самбірській міській територіальній громаді.

У селі Суховоля кандидат на посаду Зимноводівської територіальної громади Богдан Тріска розмістив у приміщенні ДВК №460210 камеру відеоспостереження. Перед цим він попросив дозволу у членів комісії, які не заперечили. Відеокамери фіксують, як виборцям видають бюлетені та як вони їх  кидають в скриньки. Спостерігача на цій дільниці у кандидата не має.

За коментарями звертайтеся:
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.