В с. Майське Синельниківського району до приміщення для голосування прибувають виборці, які зареєструвалися для голосування на дільниці №120505. Раніше ОПОРА виявила аномальний приріст виборців в цьому селі.

ОПОРА повідомляла про те, що в селі Майське Синельниківського району зафіксований значний приріст кількості виборців. Наприклад, за адресою с. Майське, вул. Нова, 4, для голосування на місцевих виборах зареєструвалися 66 людей, а по вул. Нова, 6 - 37 людей. Спостерігач ОПОРИ зафіксував, що за цими адресами розташовані будівлі, непридатні для проживання. Місцеві жителі підтвердили, що там вже давно ніхто не проживає.

Виборці говорять, що працюють в цьому селі, але проживають в інших населених пунктах Дніпропетровської області.

ОПОРА звертаться до правоохоронних органів з проханням звернути увагу на подібні факти та перевірити, чи наявні в даній ситуації ознаки порушення частини 1 статті 158 Кримінального кодексу України щодо умисного надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або ж онаки статті 160 Кримінального кодексу України - підкуп виборців.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)