У містах Миколаїв, Вознесенській та Первомайській громадах Миколаївській області всі дільниці відкрилися вчасно. Тут зареєстровано 341 962 виборці, які братимуть участь у голосуванні на місцевих виборах.

Так, за даними територіальних виборчих комісій, у місті Миколаєві на 206 дільницях  зареєстровано 251 606  виборців. У місті Вознесенській громаді на 21 дільниці голосуватимуть 32 275 виборців, а Первомайській громаді на 42 дільницях – 58 081 виборець.

У Миколаєві на дільниці №480885 не давали виборцю проголосувати, бо члени ДВК, перевіривши так звану «прописку» виявили неспівпадіння місця реєстрації з інформацією, вказаною у списку виборців. Після роз’яснення спостерігача ОПОРИ щодо процедури зміни виборчої адреси виборцю дозволили проголосувати.

На дільниці №480073, що в селі Анатолівка, виборець, отримавши бюлетень, попросив окуляри у членів комісії. Йому відмовили. Після чого виборець кинув бюлетень на стіл і, не проголосувавши, покинув приміщення дільниці. Голова комісії особисто опустила до виборчої скриньки.

Відповідно до Роз'яснень ЦВК, викладених у Постанові 10 жовтня 2020 року № 365 член дільничної виборчої комісії, до обов’язків якого належить встановлення особи виборця та його наявності у списку виборців, не здійснює перевірки відповідності зареєстрованого місця проживання виборця, внесеного до паспорта громадянина України, та його виборчої адреси, указаної в списку виборців (витягу зі списку виборців). Наявність розбіжностей у відомостях про виборчу адресу виборця, що містяться у списку виборців (витягу зі списку виборців), та відомостях про місце його зареєстрованого проживання, внесених до паспорта громадянина України, або відсутність у ньому відомостей про зареєстроване місце проживання не є підставою для відмови у видачі виборчого бюлетеня такому виборцю.

 
За додатковою інформацією звертайтеся:
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.