За інформацією від спостерігачки ОПОРИ виборча дільниця, що знаходиться на вулиці Чернівецька, о 8 годині ще проводила ранкове засідання. За інформацією з офіційного сайту Національної поліції п’ять дільниць у Тернопільській області відкрилися із запізненням.

Дільнична виборча комісія, дільниці №611115, що розташована на вулиці Чернівецька у місті Тернополі, о 8 годині ранку ще проводила ранкове засідання. Відбувалася процедура підписання контрольних талонів та опускання їх у виборчі скриньки. Дільниця відкрилася приблизно на десять хвилин пізніше ніж вказано у частині 1 статті 248 Виборчого кодексу України. Таким чином у коридорі сформувалася черга із чотирьох громадян, які хотіли проголосувати.

За інформацією від спостерігача ОПОРИ, дільнична виборча комісія у селі Поплави Тернопільського району (дільниця №610764) розпочала ранкове засідання, за п’ятнадцять хвилин до відкриття дільниці. Однак дільниця для проведення голосування була відкрита вчасно.

За інформацією з офіційного сайту Національної поліції, станом на 8 ранку з незначним запізненням відкрилися 5 дільниць області, три в Тернополі та дві в Гусятинському районі.

Відповідно до частини 1 статті 248 Виборчого кодексу України голосування у день виборів та у день повторного голосування проводиться з 8 години до 20 години.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.